Hirdetés
Hírek
VIDEÓ: A Magyar Közút munkatársa intette rendre a balhézó kamionost az M2-esen
VIDEÓ: A Magyar Közút munkatársa intette rendre a balhézó kamionost az M2-esen
Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt az M2-esen haladt a Magyar Közút váci mérnökségének vezetője. A szolgálati autójában van fedélzeti kamera, ami elég komoly szituációt rögzített. amikor épp előtte két kamionosnak volt egy „kis” összetűzése. Az egyik teherautó éppen felhajtott volna az autóútra, miközben a másik úgy érezte, hogy az elvitte a tükrét.

Ezért utóbbi megállásra kényszerítette a másik sofőrt. Ezzel viszont teljesen leállították az M2-es forgalmát.

Pont ekkor ért oda a mérnökségvezető, aki melléjük hajtott, kiszállt a járműből és igyekezett megoldani a szituációt. Oroszul tudott kommunikálni az agresszív külföldi sofőrrel és elmondta neki, hogy nincs igaza, a másik nem vitte el a tükrét, a dashcam felvételek is tudják bizonyítani, úgyhogy inkább gyorsan szálljon vissza a kamionjába és haladjon tovább, ne tartsa fel a forgalmat. Ennek eleget is tett, de előtte azért még megdobta a vétlen kamionos szélvédőjét egy kődarabbal, amit már csak utólag látott a felvételeken.

A mérnökségvezető határozott fellépésének köszönhetően gyorsan helyreállt a rend az autóúton.

Ugyanakkor nagyon fontos kiemelni, hogy vélt vagy valós sérelmeinket ne így próbáljuk meg kezelni, nagyon balesetveszélyes szituációt okozott az agresszív sofőr, könnyen nagyobb baleset is történhetett volna, nemcsak a másik kamionossal szemben, hanem a hirtelen megálló kocsisorban akár ráfutásos esetek is bekövetkezhettek volna. Arról nem is beszélve, ha a mérnökségvezető nincs ott, lehet fizikai atrocitásba csap át a dolog. Szóval kezeljük higgadtan és békésen az ilyen eseteket és hívjuk inkább azonnal az illetékes hatóságokat.

Hirdetés

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Forrás: Magyar Közút

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája