SOS Mobilgumis
IDŐPONTFOGLALÁS GUMISZERELÉSRE:
+3670-88-585-88
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Velünk tartasz?


VIDEÓ – A követési távolság hiányára való figyelmeztetés: ÍGY NE! De akkor hogyan?

VIDEÓ – A követési távolság hiányára való figyelmeztetés: ÍGY NE! De akkor hogyan?

2020-07-17 Facebook
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Gyakran előfordul, hogy haladás közben észrevesszük, hogy mögöttünk valaki, valamilyen okból nem tart elég követési távolságot. Ez igen frusztráló tud lenni.

Jelen videóban a kamerás járműben ülő olvasónk azt írta, hogy

a 6.os számú főútvonalon 45km/h sebességgel közlekedett az előtte haladó autós, ezért rádudált, mire az felgyorsított kb. 65 km/h-ra és hirtelen lefékezett… A szerencse az volt, hogy messze volt a szembejövő, mert közel 40 tonnával már nem tudott volna megállni.

Természetesen rákérdeztünk, hogy a saját sávba visszasorolás sikerült-e anélkül, hogy a büntetőfékező autót leszorította volna? A válasz az volt, hogy “Szerintem utólag rájött mit is csinált, így vissza tudtam elé jönni.”

Az ügy tehát szerencsés véget ért.

Tanulság:

Ettől az esettől függetlenül, ha azt tapasztalod, hogy mögötted frusztrálóan nem tart valaki követési távolságot, akkor eszedbe ne jusson büntetőfékezni!

Ha már mindenáron jelezni kívánod ezt a mögötted haladónak, akkor minimálisan, annyira, hogy ne lassuljon hirtelen az autód, villantsd meg a féklámpát, még jobb… húzódj le jobbra indexelést követően, amíg megelőz.

Viselkedésed a féklámpa felvillantásakor ne tűnjön provokálónak és lehetőleg ezzel egyidejűleg engedd őt el. Mindig igyekezz a KRESZ-t betartva a forgalom ritmusát tartani. A vezetésre koncentrálj, ne a GPS-t, audio rendszert, vagy a telefont babráld. Ezen cselekvések esetére állj félre! Amennyiben eltévedtél, címet keresel, legalább húzódj le és indexelj jobbra, valamint légy tudatában annak, hogy mögötted mi történik.

- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Másfelől pedig, ha büntetőfékezés áldozatává válsz és sikeresen elkerülöd az ütközést ne próbáld meg semmiképpen megtorolni a cselekményt azzal, hogy bosszúból szintén büntetőfékezel, mert ennek adott esetben rád nézve is súlyos következményei lehetnek.

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Érdekelhet2020-11-05 Facebook

Magazinműsor-riport: Büntetőfékezés és egy ítélet volt a téma a Kékfényben – VIDEÓ

A büntetőfékezéssel - ami sajnos mindenki által ismert fogalommá vált hazánkban -...

Nézettségünk: 2020. 3. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: