Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: 48 tonnás óriástartályok szelték át az M8-at és a 6-os főutat éjjel
VIDEÓ: 48 tonnás óriástartályok szelték át az M8-at és a 6-os főutat éjjel
Hirdetés

Szakemberek több hónapnyi tervezésének és szervezésének köszönhetően szinte észrevétlenül, három éjszaka alatt összesen kilenc darab extrém méretű, egyenként 85 tonnás szerelvény szelte át az M8-as autópályát és a 6-os főutat.

A Németországból folyami hajón érkező tartályok a szállításukhoz használt speciálisan összeépített szerelvényekkel együtt 32 méter hosszúak, 6,7 méter szélesek és 7,8 méter magasak voltak, melyeket a Magyar Közút szakembergárdájának közreműködésével a dunavecsei kikötőből Dunaföldvárra juttattak el a végső állomására, egy biofinomítóba.

Éjszakánkét 3-3 szerelvény indult útnak a célállomásra, a 14 kilométeres utat első este még 4 óra alatt, a következő estéken már rutinosabban, 2,5 óra alatt tették meg.

A szerelvények az M8-as autópályára menetiránynak megfelelően hajtottak fel, majd teljes útzár mellett, haladási iránnyal szemben közlekedve ellentétesen hajtottak le a 6-os főútra. Ehhez a Magyar Közút közreműködésével betonelemek elmozgatására és 600 méteren tolatásra volt szükség. A lehajtás után manőverezés következett, mert a lehajtóban lévő körforgalom ívei és a felette átívelő M8-as híd miatt csak úgy tudtak a 6-os főúton Dunaföldvár irányába haladni, hogy a kisapostagi elágazóig a forgalom kizárása mellett további egy kilométert tolattak.

A sikeres célbajutáshoz napközben egy útdíjfizető kaput is teljes egészében le kellett bontani, mert nem fértek volna el alatta a szerelvények. Két szerelvény tréler kombinációja 3+4 tengelyes, egy pedig 2+6 tengelyes volt.

A precíz és alapos előkészítés mellett a csapatmunka is nélkülözhetetlen volt a sikeres szállításhoz. A hajóról történő kirakodást, a szállítást és a tartályok alapra helyezését a Kárai Trans Kft. valósította meg, a szerelvények haladását, tolatását egy-egy szakkísérő jármű segítette, a szakaszok zárását további kísérő járművek és a rendőrség végezte. A tartályok célállomása a Pannonia Bio Zrt. telephelye volt.

Hirdetés

 

Forrás: Magyar Közút

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x