hirdetés

Velünk tartasz?
VIDEÓ: 40 km-en át menekült a rendőreink elől a szakadt Corsával. Végül kitört a kereke

VIDEÓ: 40 km-en át menekült a rendőreink elől a szakadt Corsával. Végül kitört a kereke

2020-12-10 Facebook

Időpontfoglalás klíma javításra, töltésre:
+36 30 508 4617
hirdetés

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette miatt folytat nyomozást a férfi ellen.

A megalapozott gyanú szerint 2020. december 4-én, a Pest megyei elkövető, ittasan, érvényes járművezetői engedély nélkül, 100 km/h sebességgel közlekedett Kecskemét belvárosában, ahol a városi rendőrkapitányságon ittas járművezetés miatt ellene folyamatban lévő büntetőügyben kellett volna gyanúsítottként megjelennie. – írja Magyarország Ügyészsége. Írják továbbá:

“Miután a rendőrök a sebességtúllépést észlelték, megkülönböztető fény- és hangjelzést használva, szolgálati gépjárművel követni kezdték az autót, az elkövető azonban nem vetette alá magát a rendőri intézkedésnek, hanem menekülni kezdett.

A férfi Lajosmizse irányába haladt az 5. számú úton, ahol a rendőrök az úttest jobb oldalán egy leállított nyerges vontatóval, míg a bal oldalon egy  megkülönböztető jelzéssel felszerelt szolgálati gépjárművel próbáltak meg forgalmi akadályt képezni.

Amikor a rendőrök észlelték, hogy az elkövető a forgalmi akadály ellenére nem lassít, a rendőrautóval lehúzódtak az útról, hogy elkerüljék az ütközést, de a férfi így is nekiütközött a jármű bal hátuljának, majd nagy sebességgel tovább haladt.

A férfi Lajosmizse belterületén több virágágyást elsodort, hirtelen szembe fordult a forgalommal, megpördült és nekicsúszott egy rendőrautó első lökhárítójának, majd tovább haladt.

Menekülése során a közúti közlekedésben részt vevő, szabályosan közlekedő járműveket az elkövető folyamatosan veszélyeztette, több autónak le kellett húzódnia az autója elől, vagy meg kellett állnia az ütközés elkerülése érdekében.

Az üldözés során a férfi többször megelőzte az őt megállítani próbáló rendőrségi gépjárművet és megpróbálta az úttestről leszorítani.

Lajosmizsét elhagyva a férfi ráhajtott a Kerekegyháza felé vezető útra, végül addig folytatta a menekülést, amíg gépjárművének jobb első kereke kitört, és az úttestről lesodródva egy fának ütközött. Az elkövető a kesztyűtartóba nyúlt, majd kiszállt, kezeit a zsebében tartotta, a rendőri felszólítás ellenére sem adta meg magát, még a felfelé irányuló három figyelmeztető lövést követően is menekülni próbált, végül a rendőrök elfogták.

hirdetés

Az elkövető gyanúsítotti kihallgatása során úgy nyilatkozott, azért vonta ki magát a rendőri intézkedés alól, mert tudatában volt annak, hogy alkohol hatása, valamint vezetéstől eltiltás hatálya alatt vezette a gépjárművet.

A gyanúsított büntetett előéletű, 2018 januárja óta kilenc alkalommal követett el gépjárművezetéshez köthető szabálysértést, jelenleg engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt 12 hónap időtartamú, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll.

Ezen túlmenően több büntetőeljárás is folyamatban van ellene, az elmúlt három hónapban lopás és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A nyomozó ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését, amelyet a bíróság 2020. december 7-én az ügyészi indítványnak megfelelően elrendelt.”

Az üldözés egy részéről mobiltelefonos videófelvétel is készült, melyet most publikált az Ügyészség.MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassákPartnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK