Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: 337 Gyorshajtót mértek be a rendőrök a ROADPOL akció alatt
VIDEÓ: 337 Gyorshajtót mértek be a rendőrök a ROADPOL akció alatt
Hirdetés

A ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) kezdeményezésére Vas megyében is fokozott ellenőrzést hajtottak végre a rendőrök. A rendőrség előre bejelentette, hogy fokozott rendőri jelenlét lesz az utakon, mégis rengeteg járművezető hajtott gyorsan vagy szabálytalanul.

2020. szeptemberében a „Safety Days” elnevezésű baleset-megelőzési program keretében közúti ellenőrzést tartottak Vas megye útjain. A fokozott ellenőrzés célja főként azokra a sofőrökre terjedt ki, akik vezetés közben a kezükben tartották mobiltelefonjukat, illetve a megengedett sebességnél gyorsabban vezettek.

A közlekedésrendészeti szakemberek összesen 337 sebességtúllépést rögzítettek az ellenőrzés során.

A “Figyelem az útra” kampány keretében a rendőrök 486 helyszínen összesen 9741 járművezetőt ellenőriztek, közülük 3471 személlyel szemben kellett intézkedniük: 488 esetben menet közben kézben tartott mobiltelefon használata, 1980 esetben biztonsági öv használatának elmulasztása, míg 1097 esetben egyéb ok miatt.

Hirdetés

 

A helyszíneken 42 járművezetőt megállítottak a rendőrök, 295 esetben pedig leállítás nélkül rögzítettek gyorshajtást a kamerák. A szabálytalanságokat minden esetben bírság kiszabása követte.

A megállított sofőröknél alkoholtesztet is alkalmaztak, szerencsére ezek mindegyike negatív eredményt mutatott.


KAPCSOLÓDÓ:

 

VIDEÓ: A rendőrség új videójában a Stand-up nagyágyúi hívják fel a figyelmet a vezetés közbeni mobilozás veszélyeire – Bp-i Autósok Közössége


Forrás: police.hu

 
MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Adatvédelmi beállítások