Hirdetés

Gondolkodtató
VIDEÓ: 25 méteren keresztül tolta maga előtt a HÉV az autót
VIDEÓ: 25 méteren keresztül tolta maga előtt a HÉV az autót
Hirdetés

Elképesztő videót hozott nyilvánosságra a rendőrség

Azt írják, hogy a balesetben csak az autóban ülő sofőr és utasa sérült meg könnyebben,

sokkal nagyobb tragédia is történhetett volna, ha a gyalogosnak nem sikerült elugrani az ütközés után járdára sodródó, vagy mondhatni repülő Mercedes elől.

A szürke személyautó szeptember 12-én délután a Keresztúri út és a Kerepesi út kereszteződésénél hajtott a H9-es HÉV elé, az ütközés utána vonat legalább 25 méteren keresztül tolta maga előtt az autót, amely félig a járdára sodródott és a vasúti jelzőlámpának, valamint egy oszlopnak is nekicsapódott.

Az autó és a szétrobbanó alkatrészek csupán pár centire kerültek el egy embert, aki a járdán a megállóból sétált a kereszteződés felé.

A roncsban ülő 55 éves sofőrnek és 15 éves utasának hatalmas szerencséje volt, hogy egy ilyen baleset után nem lett súlyosabb sérülésük. A HÉV-en utazók közül nem sérült meg senki, mint ahogyan a gyalogos sem.

Hozzátették: A felvétel is annak tanulsága, hogyha járműbe ülünk, nemcsak magunkért, hanem a többi közlekedő testi épségéért is felelősséggel tartozunk, így a figyelmünket egy valamire kell összpontosítanunk; a vezetésre!

Vezetés közben a legapróbb figyelmetlenség elég ahhoz, hogy egy visszafordíthatatlan eseménysorozatot indítsunk el, amelyre többé sem ráhatásunk, sem beleszólásunk nem lesz. Ezért kérjük mindig, hogy tartsátok be a szabályokat, és vezetés közben figyeljétek a lámpákat, útjelző táblákat, útburkolati jeleket, a környezeteteket és természetesen a többi közlekedőt is.

És, hogy lehet-e egyszerre ennyi mindenre figyelni? Igen lehet, higgadtan, türelmesen, a sebességhatárokat betartva mindenre jut idő. Döntsünk úgy, hogy hazaérjünk, hogy mindenki hazaérjen!

Hirdetés

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x