Hirdetés

Gondolkodtató
VIDEÓ: 24-én éjjel is autós üldözésbe futott olvasónk, de 21-én el is kaptak egy tolvajt
VIDEÓ: 24-én éjjel is autós üldözésbe futott olvasónk, de 21-én el is kaptak egy tolvajt
Hirdetés

Olvasónk – akitől a felvételt kaptuk – 24-én futott bele a Bartók Béla úton egy autós üldözésbe.

Az üldözött autós természetesen – ahogy ilyenkor illik – mindenen keresztülhajtva menekült a rendőrök elől.

Mivel a szembe sávba ment és üres volt az út, szerencsére nem okozott problémát a kamerás autóban ülő sofőrnek időben észlelni az ámokfutót és le tudott húzódni.

Költői a kérdés, hogy akit egy ilyen üldözés után elkapnak mégis milyen jogerős büntetést kap, csupán amiatt a közúti veszélyeztetés miatt, ami ebben az esetben igencsak halmazati?!

Arról, hogy a 24-i esetben elkapták-e a menekülőt, nincs információnk.

Hirdetés


Ha a videó nem indul el, próbáld meg ITT lejátszani.

Viszont pár nappal korábban 21-én történt egy másik üldözés, ami szerencsére eredményesen zárult.

Ugyanis egy járó motorú autóba pattant be egy alkalom szülte tolvaj a 8. kerületi Kálvária téren, amivel menekülni kezdett.

A VIII. kerületi járőrök kevesebb mint 15 perc alatt megtalálták az ellopott autót, és elfogták a villamossíneken menekülő elkövetőt.

Egy férfi 2020. december 21-én 6 óra 10 perc körül Budapest VIII. kerületében, a Kálvária téren leparkolt, de nem állította le az autót. Pár perc múlva valaki beült a járműbe, és elhajtott.

A sértett egy közeli benzinkúton kért segítséget, ahol rögtön hívták a rendőrséget. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központ ügyeletese haladéktalanul tájékoztatta a kollégákat.

Hirdetés

A VIII. kerületi járőrök a József körúton észrevették a keresett autót, amivel az elkövető a villamossíneken hajtott. A férfi a megkülönböztető fény- és hangjelzés ellenére sem állt meg, ezért a rendőrök erősítést kértek.

A gyors intézkedésnek és reagálásnak köszönhetően a bejelentéstől számított kevesebb mint 15 perc alatt a Teréz körúton megállították, és elfogták az elkövetőt.

A józsefvárosi rendőrök a 32 éves román állampolgárt előállították a kerületi rendőrkapitányságra, és lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amely során a férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Tettét nem tudta mással magyarázni, elmondása szerint csak egy hirtelen ötlet volt.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x