Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: 2 nap alatt tárgyalták, ez lett a jutalma az embercsempésznek
VIDEÓ: 2 nap alatt tárgyalták, ez lett a jutalma az embercsempésznek
Hirdetés

A szerb férfi hétfőn, 2022. október 2-án menekülni próbált a rendőrök elől Szombathely határában, közben összetört egy rendőrautót is, de elfogták- adta hírül a 112press.hu.

Az ötszemélyes Fordban rajta kívül még 12 személy utazott. Az embercsempész szerdán jogerősen 5 év letöltendő börtönbüntetést kapott.

A Szombathelyi Járásbíróság bíróság elé állítás keretében csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt 5 év börtönre és 10 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélt egy szerb férfit. A tényállás szerint 10 indiai és 2 török állampolgár 2022. október 2-án a szerb-magyar határon, meg nem engedett módon Magyarország területére belépett.

A vádlott 2022. október 3-án a szerb-magyar határ közelében, egy erdős területen egy szerb felségjelzésű, Ford Mondeo típusú személygépkocsival felvette a 10 indiait és a 2 törököt, azzal a céllal, hogy őket a magyar-osztrák határ közelébe szállítsa, így segítséget nyújtva nekik a magyar-osztrák államhatár jogosulatlan átlépéséhez.

A vádlott az 5 személy szállítására alkalmas kombi utasterében 8, a csomagterében 4 embert szállított úgy, hogy a szállított személyek ülő, guggoló, illetve fekvő helyzetben egymáshoz zsúfolva helyezkedtek el több órán keresztül, így a terhelt az általa szállított személyek közül 11 személynek a helyszűke miatt testi szenvedést okozott, őket sanyargatta.

Hirdetés

A vádlottat 2022. október 3. napján 7 óra 30 perckor a szombathelyi járőrök a 87. számú főúton megkülönböztető fény- és hangjelzés használatával megállásra szólították fel, aki azonban ennek nem tett eleget, majd a szolgálati gépjármű a vádlott által vezetett Ford mellé került és összeütköztek.

Az ütközés következtében az embercsempész által vezetett Ford bal első gumija defektet kapott, és az úttest jobb oldalán, az útpadkán állt meg. Az ütközés következtében személyi sérülés nem történt. Ezt követően a vádlott a személygépkocsiból kiszállt és futva menekülni kezdett, azonban az intézkedő rendőrjárőrök elfogták, ahogy a csempészett személyeket is. Az ítélet jogerős.

Boritókép: 112press

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x