Hírek
Vétlen volt, januárban összetörték szinte új autóját. Tanulságos…
Vétlen volt, januárban összetörték szinte új autóját. Tanulságos…
Hirdetés

Idén év elején történt az eset korábban írtunk róla:

Bocsánat azoktól, akik január 15-én a X.ker Bihari-Szállás felé közlekedtek 16:30-17:00 magasságában. Egy figyelmetlen sofőr a Stop táblánál úgy gondolta kanyarodjunk nagy ívben balra, mindegy, hogy ki jön balról. Köd és nyálkás út 30 km/h-nál csúszik mint állat 😢😭😭

9 hónapos kocsimnak ma búcsút mondtam, még most is sokkos állapotban vagyok… holnap talán jobb lesz… Hátul ült a lányom, mindketten be voltunk kötve, nem lett bajunk. Bihari úton jöttünk, nekünk volt elsőbbségünk. A hölgy pedig Szállás utcáról (Stop táblája volt). Nem adta meg az elsőbbséget, helyszíni bírságot is kapott.”
– írta olvasónk, Kriszta, még januárban, a baleset napján, este…

Most beszámolt nekünk a fejleményekről és úgy gondoltuk, hogy van bőven tanulsága a sztorinak.

Eredmény 4,5 hónap után: A vétkes büntetése mindössze 15ezer ft volt (helyszíni bírság) .

Ma kaptam vissza a szerelmemet. 4,5 hónapnyi küzdelem, de újra gurul. A szakszervíz meg gtk-ra akarta venni. Helyszíni bírság 15.000,- Valószínű 2 bónusz kategóriával visszább sorolják a biztosítónál.

Hirdetés

Igazából csak helyszíni jegyzőkönyv készült, ahol a nő elismerte a hibáját, így nem is indult eljárás. Elmondása alapján a stop táblánál megállt. Balra akart nagy ívben fordulni, de nem balra-jobbra nézett, hanem csak jobbra, majd egyből indult. Mi meg pont akkor érkeztünk balról. Nagyon okos volt és el akarta intézni egy kék/sárga betétlappal.

A biztosítási szakjogász szerint felesleges lett volna beperelni a nőt.

Azért akartam ezt az utat is végigjárni, mert a kocsi lízinges, így ha gtk-ra vették volna, akkor a bank kapja a pénzt, szerencsésebb esetben kifut a hitel, de ott maradok pénz és kocsi nélkül, nullán, úgy hogy addigra ebbe a kocsiba 1 millió forintot beletettem.

Ez nekem anyagi kárt jelentett. A jogász lebeszélt róla, nem nyertünk volna…

Ennek hatására kiváltom inkább a lízinget egy magasabb kamatozású személyi kölcsönnel, de legalább nem a kocsi lesz a fedezet ezek után… ha bármi történik.

Ja és jó tanács bárkinek aki ilyenbe fut bele. Ne törödjön bele ha az első szervíz gtk-ra akarja venni, vigye tovább máshoz ha van esélye megjavítani. Nekem csak ez volt a lehetséges kimenetel…


Hirdetés


MEGOSZTOM:

Tags :

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája