Vége a jó világnak Óbudán az albérletben élőknek

Vége a jó világnak Óbudán az albérletben élőknek

2019-12-03 Facebook

A bérlői kedvezmény az adott várakozási övezet óradíjának háromszázszorosára növekedett, eszerint egy 3. díjövezeti lakcím esetén a kedvezmény éves díja 105 000 forintra, a 4. övezeti lakcím esetén 79 500 forintra emelkedett – áll az Óbudai Parkolási Kft. oldalán, további szigorítások bejelentése mellett. – szúrta ki az index.

A regisztrációs díj olvasójuk levele szerint eddig évi 2540 forint volt, tehát az összeg a 3-as díjzónában lakóknak majdnem ötvenszeresére nőtt. Mint írja,

“Ilyen mértékű emelésre szerintem sehol a városban, semelyik más kerületben nincs példa. Itt lakóként elkeseredve olvastuk, hogy mindez 1 hónapon belül már hatályba is lép, és egyből egy összegben ki kell fizetnie minden itt, albérletben élő lakosnak ezt az összeget. Ez felháborító, és egyszerűen nevetséges maga az összeg is, mert ezt egy átlagos fizetésből főleg év elején lehetetlen kifizetni.”

Az albérletben élők más kerületben is sokat fizetnek, ha parkolni akarnak, a Ferencvárosban például az éves díj az adott várakozási övezet óradíjának 250-szerese, ami nem sokkal tér el az óbudai háromszázas szorzótól.

Önkormányzat: Jelentkezzenek be a bérlők!


A korábbi mértékű bérlői kedvezmény biztosítása szinte egyedülálló, forgalomszabályozási okokból más fővárosi kerület sem teheti ezt lehetővé.

A kedvezmény lehetősége az új szabályok szerint is megmarad, a mértéke valóban csökken, de például egy garázshely bérlésénél továbbra is lényegesen olcsóbb lesz.

Az albérlőknek az általuk bérelt ingatlanba joguk van állandó lakcímre bejelentkezni, és ebben az esetben természetesen a lakossági várakozási kedvezménnyel élve évi 2540 Ft-ot kell fizetniük az engedélyért. Arra biztatjuk tehát a bérlőket és a bérbeadókat, hogy a következő két hónapban a bejelentkezéseket tegyék meg” – írta Berta Zsófia, az önkormányzat sajtófőnöke.

Forrás: index.hu
Borítókép: illusztráció


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés