Hirdetés

Gondolkodtató
Vajon meddig tart ki Budapest a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása mellett?
Vajon meddig tart ki Budapest a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása mellett?
Hirdetés

A Magyar Elektromobilitási és Technológiai Egyesület szerint szinte minden hónapra jut egy újabb hír, miszerint egyes városi döntéshozók megszüntetik a zöld rendszámos, azaz a környezetkímélő gépjárművek ingyenes parkolását.

Az egyesület szerint ezáltal „egyre több település csatlakozik az elektromobilitás terjedését lassító folyamathoz”: Hódmezővásárhely, Siófok, Szentendre, Ajka, Zalaegerszeg, Nyíregyháza, Velence, Pápa, majd Győr.

Azt írják, hogy a fenti listára hamarosan Budapest is felkerülhet, mivel értesüléseik szerint, a parkolási zónák módosítását, illetve a díjak jelentős emelését követően a zöld rendszámos autók ingyenes parkolásának is véget vethetnek a döntéshozók

A várható parkolási szabályzat módosításának értelmében megszűnő ingyenes parkolás nyilván komoly gátat szabhat az e-autók további térnyerésének.

A zöld rendszámos autók közel 45%-a Budapesten található, így a budapesti döntés lavinaszerű módosításokat eredményezhet a többi városban is. Az ingyenes parkolás biztosítása indirekt gazdasági ösztönzőt jelent, mely jelentősen befolyásolja az e-autó vásárlásának (és üzemeltetésének) döntéshozatali mechanizmusát.

Fontosnak tartja az egyesület, hogy a megszüntetés fokozatos legyen.

Hirdetés

“Tisztában kell lenni, hogy az ingyenes parkolás intézményének fenntartása nem lehet örökérvényű, annak kivezetése fokozatosan, több lépcsőben javasolt.”


Így a YouTube-on is megjelensz👇

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x