Hirdetés

Gondolkodtató
Vagyonhoz szabott egyéni bírságolás: Nem volt olcsó kör a focistának az ittas vezetés
Vagyonhoz szabott egyéni bírságolás: Nem volt olcsó kör a focistának az ittas vezetés
Hirdetés

A vagyonhoz szabott egyéni bírságolás példája, ahogy az angol labdarúgó élvonalhoz tartozó Oli McBurnie-t megbírságolták ittas vezetésért. – szúrta ki a kreszvaltozas.hu

A BBC értesülése szerint Oli McBurnie, a 24 éves, skót válogatott csatárt tavaly októberben érték ittas vezetésen. McBurnie alkoholszintje másfélszerese volt a megengedett értéknek.

A focista a leedsi bíróságon elismerte a vétséget, és tudomásul vette az ítéletet, amely szerint a jogosítványát 16 hónapra bevonták, de azt egy évre csökkentheti, ha részt vesz egy rehabilitációs tanfolyamon.

Pénzbírságot is kapott, aSheffield United labdarúgócsapatának játékosának 28 500 fontos (11,2 milliós forintos) bírságot kell befizetnie.

A törvények szerint McBurnie 20 ezer fontos heti bérének másfélszeresét lett volna köteles fizetni bírságként az ittas vezetésért, de mivel felvállalta a tettét, amelyet őszintén megbánt, a bíró öt százalékkal csökkentette az összeget.

Hirdetés

Oli McBurnie anyagi helyzetét nem rázza meg a büntetés befizetése, nagyobb gond, hogy nem vezethet

A büntetőeljárás 621 fontos költségét, valamint a 181 fontos illetéket is meg kell fizetnie. A Premier League tabelláján hetedik helyen álló Sheffield Unitedben a labdarúgó 32 mérkőzésen ötször volt eredményes.

Forrás: kreszvaltozas.hu


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x