Hirdetés

Hírek
Újabb város vonta meg a zöld rendszámos autóktól az ingyenes parkolást
Újabb város vonta meg a zöld rendszámos autóktól az ingyenes parkolást
Hirdetés

November elsejétől már Zalaegerszegen sem parkolhatnak ingyen a zöld rendszámú autók. Az önkormányzat döntését a 6,6 tized milliárd forintos jövő évi plusz kiadás indokolta – tudta meg az ATV. Ezzel ismét nőtt azon települések száma, ahol eltörölték vagy korlátozták a zöld rendszámú autók ingyenes parkolását. Ezek közt van például Ajka, Siófok, Nagykanizsa, Hódmezővásárhely és Szentendre. Továbbá Pécsen és Miskolcon csak a zöld rendszámos hibridektől vonták meg az ingyenes parkolást. Itt a tisztán elektromos autókat a helyieknek és az odautazóknak is regisztrálniuk kell, hogy a parkolóőr tudja, hogy a jármű hibrid vagy tisztán elektromos.

A főváros asztalán egyelőre nincs ilyen előterjesztés.

Szentendrén április elsejével szűnt meg a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása. A városvezetés döntését többek között azzal is indokolta, hogy túl sok ilyen kocsi fordult meg a településen, ami gyakran forgalomtechnikai nehézségeket okozott.

Egyébként a szentendreiek az egyes és a kettes zónában továbbra is díjmentesen parkolhatnak, egy ügyfélszolgálati regisztrációt követően.

Hirdetés

Az ATV megkereste az önkormányzatot, hogy a több, mint fél éve működő parkolási rendszer mennyire sikeres, de a polgármester nem kívánt nyilatkozni. A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke megérti az önkormányzatok lépését, mivel hatalmas anyagi gondokkal küzdenek.

Gémesi György Gödöllő polgármestereként hozzátette: nem elképzelhetetlen, hogy Gödöllőn is módosítják a parkolási rendeletet. A Főváros az ATV megkeresésére úgy reagált, a zöld rendszámú autók ingyenes parkolásának eltörlésére vonatkozó előterjesztés egyelőre nincs napirenden.

Forrás: ATV

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x