VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Újabb autós döntött úgy, nem fizet többé a benzinért, inkább rőzsét tankol

SOS Mobilgumis hirdetés

A fagázzal üzemeltetett autóknak megvan a maguk hangulata. A jelenségben van némi világégésre felkészülő, csináld magad érzet, az adókat harácsoló vízfejnek felmutatott középső ujj, és egyfajta végtelen szabadság. Persze csak addig, amíg akad éghető anyag. – írja a vezess.hu

Pár évente, elvétve akad egy-egy hobbimérnök, önjelölt feltaláló, aki fagáz üzeművé alakítja autóját. Szerepelt már az oldalon Lada Niva, és egy egész válogatást szedtünk össze az Ukrajnában működő, fagáz generátorral ellátott, házilag átépített autókból.

Mind közül ez az UAZ talán a legtökéletesebb, ehhez a típushoz illik a leginkább a civilizált világtól való elszakadást nagyban támogató megoldás. Az ember elképzeli, hogy már napok óta járja a végtelen tajgát, és nem kell aggódnia a kanna alján lötyögő kevés benzin miatt. Elég csak vágni némi rőzsét, bedurrantani a fagáz generátort, és már haladhat is tovább.

A fehérorosz Szergej javarészt 1930-as leírások alapján alkotta meg művét, ami 20 kilogramm fát fogyaszt száz kilométeren. Az üzemeltetés nem csak a tüzelés miatt nehézkes, a fából nyert gázt tisztítani, szűrni kell, és ezt az egyszerű, fűrészport tartalmazó szűrőt is cserélni kell kétezer kilométerenként, ahogy a gyakori olajcsere sem árt. Szergej állítása szerint 300 dollárból hozta össze a benzinkútkerülő megoldást.  (via auto.onliner.by)

 

 

Forrás: vezess.hu

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT:
 

INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:
 

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MÉDIA SZEREPLÉSEINK
Kattints és nézd meg szerepléseink:
 

Ajánlott

(szponzorált tartalmak)
MEGJELENNÉL ITT ?
Katt ide!

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-Facebook csoportjaink


 

Társ-oldalunk

e-autosok.hu

Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?