TAPASZTALTÁL VALAMIT, AMIRŐL ÍRJUNK???
Küldd el nekünk ide kattintva:  

Újabb autós döntött úgy, nem fizet többé a benzinért, inkább rőzsét tankol

Hirdetnél itt??? Kérj egy ajánlatot! Katt ide!

SOS Autóklíma töltés
hirdetés

A fagázzal üzemeltetett autóknak megvan a maguk hangulata. A jelenségben van némi világégésre felkészülő, csináld magad érzet, az adókat harácsoló vízfejnek felmutatott középső ujj, és egyfajta végtelen szabadság. Persze csak addig, amíg akad éghető anyag. – írja a vezess.hu

Pár évente, elvétve akad egy-egy hobbimérnök, önjelölt feltaláló, aki fagáz üzeművé alakítja autóját. Szerepelt már az oldalon Lada Niva, és egy egész válogatást szedtünk össze az Ukrajnában működő, fagáz generátorral ellátott, házilag átépített autókból.

Mind közül ez az UAZ talán a legtökéletesebb, ehhez a típushoz illik a leginkább a civilizált világtól való elszakadást nagyban támogató megoldás. Az ember elképzeli, hogy már napok óta járja a végtelen tajgát, és nem kell aggódnia a kanna alján lötyögő kevés benzin miatt. Elég csak vágni némi rőzsét, bedurrantani a fagáz generátort, és már haladhat is tovább.

A fehérorosz Szergej javarészt 1930-as leírások alapján alkotta meg művét, ami 20 kilogramm fát fogyaszt száz kilométeren. Az üzemeltetés nem csak a tüzelés miatt nehézkes, a fából nyert gázt tisztítani, szűrni kell, és ezt az egyszerű, fűrészport tartalmazó szűrőt is cserélni kell kétezer kilométerenként, ahogy a gyakori olajcsere sem árt. Szergej állítása szerint 300 dollárból hozta össze a benzinkútkerülő megoldást.  (via auto.onliner.by)

 

 

Forrás: vezess.hu

MEGOSZTOM:

Ajánlott

(szponzorált tartalmak)
MEGJELENNÉL ITT ?
Katt ide!

Tetszik oldalunk?


Dobj fel témát kerületi FB csoportjainkban!
CSATLAKOZZ ITT:  


MÉDIAMEGJELENÉSEINK
Kattints és nézd meg szerepléseink!

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK
CÉGED
KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner
PR cikk
Termék, szolgáltatás bemutatás
(Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot
ide kattintva!

Társ-oldalunk

e-autosok.hu

Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Garázs csoportunk

Vélemény, hozzászólás?