Hirdetés
Hírek
VIDEÓ: Új rekord született! 20 fiatal nő ült be egy Trabantba
VIDEÓ: Új rekord született! 20 fiatal nő ült be egy Trabantba
Hirdetés

Egy csapat Trabant 601 rajongó elérte, hogy a rekord hosszú idő után visszakerüljön a kisautó szülővárosába, Zwickau-ba.

Egy eredeti állapotú, 26 lóerős, pasztellzöld Trabant 601 P és egy csapat fiatal lány állította fel az új rekordot . A kísérletben sportoló lányok – a BSV Sachsen Zwickau kézilabdásai – ,  valamint a helyi sportiskola lányai vettek részt. A rekord előírása volt, hogy a kísérlet résztvevőinek testmagassága meg kell hogy haladja a 152 cm-t, továbbá a Trabi valamennyi nyílászáróját (az ajtókat és csomagtér fedelét) tökéletesen be lehessen csukni.

A lányoknak mindössze három és fél percre volt szükségük, hogy megtöltsék a kisautót.

A kiszállást követő számoláskor derült ki a végeredmény, ráadásul az eredetileg tervezett 19 fővel szemben 20 sportoló fért be a Trabantba.

Nem ez volt az első ilyen jellegű rekordkísérlet egyébként. 1976-ban Zwickau-ban 17 ember mászott be szintén egy “kis” Trabantba, majd ezt a rekordot 43 évvel később sikerült megdönteni egy altlandsbergi (Brandenburg) táncklub 18 táncosnőjének.

„Fantasztikus! Örülök, hogy visszahoztuk a rekordot Zwickau-ba.”

-nyilatkozta lelkesen a rekordkísérlet után az Inter Trab Szövetség elnöke, Wolfgang Kießling. Az eseményt filmen is rögzítették annak érdekében, hogy az új rekord hitelesítésre kerüljön.

Hirdetés


Ha a videó nem indul el, próbáld meg ITT lejátszani.

 

Forrás: Baleset-megelőzés


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája