Hirdetés
Hírek
Új, még ingyenes sztrádát adtak át
Új, még ingyenes sztrádát adtak át
Hirdetés

Egy autópálya-szakaszt és egy elkerülőutat is átadtak szerdán Debrecen mellett.

Átadták az M35-ös autópálya folytatásának első ütemét és a debreceni déli elkerülő utat. Az év végéig ingyenes a sztráda ezen szakasza – írja a dehir.hu. A most átadott 5 kilométeres új sztrádaszakaszt 17 milliárd forintból építették meg öt új híddal és két külön szintű csomóponttal-írja a napi.hu

Az 5 kilométeres déli elkerülőt ötmilliárd forintból készítették el, az útszakaszon három felüljárót építettek, bekötötték a déli ipari parkba, emellett a 47-es főúton közvilágítással ellátott körforgalmat is kialakítottak. A két útszakasz mentén 194 ezer fát és cserjét ültettek.

Az M35-ös új szakaszát két ütemben építik meg, az első ütem része a sztráda első öt kilométeres szakasza az elkerülőig, a második szakasz az elkerülőtől Berettyóújfaluig tart majd, már a második ütem építése is folyik, azt a jövő év végére fejezik majd be.

A déli elkerülő út és a 47-es főút csomópontja Mikepércs közelében van, ott körforgalmat építettek. Jövőre az M35-ös új szakaszát is bevonják a fizetős autópálya-szakaszok közé, de idén még nem kell majd fizetni.

Az új sztrádaszakasszal a kialakítás alatt álló déli ipari park is gyorsforgalmi kapcsolatot kapott – mondta Papp László, Debrecen polgármestere.

Címlapkép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Forrás: http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/uj_meg_ingyenes_sztradat_adtak_at.652981.html

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája