Hirdetés
Gondolkodtató
Új fejlemény: A MOL válaszaiból kiderült, hogy szigorúbb a helyzet, mint azt eddig gondolták sokan
Új fejlemény: A MOL válaszaiból kiderült, hogy szigorúbb a helyzet, mint azt eddig gondolták sokan
Hirdetés

Mint arról már mi is beszámoltunk a MOL naponta csak egyszer enged 480 forintos ársapkán tankolni, a  július 30-i bejelentések óta. Legalábbis Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője a 24.hu-nak ezt nyilatkozta, még pénteken.

Az RTL Klub megkeresésére azonban kiderültek a pontos részletek!

Egy nap csak egyszer lehet tankolni az autónkba, teljesen függetlenül attól, hogy milyen áron vételez valaki üzemanyagot a kútoszlopnál, derült ki a cég által küldött válaszokból, közölte szombat este az RTL Híradó.

A hírcsatorna eredetileg afelől szeretett volna érdeklődni, hogy valóban csak egyszer lehet-e hatósági áron tankolni egy nap, de kiderült, hogy teljes áron sem lehet többször.

A mostani döntés azt jelenti, hogy nemcsak 480 forintért, hanem drágábban sem lehet üzemanyagot venni a Molnál napi egynél többször. A Független Benzinkutak Szövetsége azt állítja, képtelenség betartani ezt a szabályt a gyakorlatban.

Ha valaki tankolt és utána bemegy, bemutatja a forgalmit és kiderül, hogy aznap már tankolt másik Mol-kúton, akkor mit fognak csinálni? Kiszivattyúzzák az autóból a betankolt üzemanyagot?

– tette fel a kérdést Gépész László elnökségi tag.

Hirdetés

A korlátozás célja, hogy az ország ellátása biztosított legyen, és mindenkinek jusson üzemanyag. A hatósági ár jogosultjait pedig nem a Mol, hanem jogszabályok határozzák meg

– olvasható az olajtársaság közleményében, írja az RTL Híradó.

A Lukoil is szigorít, a hálózat tulajdonosa és üzemeltetője, a Normbenz Magyarország Kft. arról tájékoztatott, hogy a kisnyomású kútoszlopokon egyszerre 20 litert, a nagynyomásúakon 150 litert lehet a tankba tölteni. – írta meg az Index.

Hét közepén megnéztük, hogy a déli parton milyen volt a helyzet a benzinkutakon:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája