Velünk tartasz?Úgy tűnik nincs megállás, szerdától ismét drágulnak az üzemanyagok

Úgy tűnik nincs megállás, szerdától ismét drágulnak az üzemanyagok

2021-03-08 Facebook
hirdetés

A vártnál nagyobb meglepetést hozott az OPEC eheti találkozója: a tagországok alig növelik kitermelésüket a következő hónapban, ezzel újabb lendületet adtak az olajár emelkedésének – olvasható a holtankoljak.hu oldalán.

Talán pont ez volt a cél, hiszen a 2020-as veszteségeiket ezek az országok is kompenzálni szeretnék. A megállapodás értelmében Szaud-Arábia továbbra is 1 millió literes mennyiséggel szorítja vissza kitermelését. Így nem teremt túlkínálatot a piacon, amivel stabilan növekedő pályára tereli a Brent hordónkénti árát.

A hír hallatán az olaj ára újra emelkedni kezdett, a hét eleji 65 dollárról majdnem elérte a 70 dollárt, ami újabb 3%-os emelkedés 1 hét alatt. Elemzők nem látják kizártnak, hogy a hordónkénti ár nagyon hamar eléri a 75 dollárt, év végére pedig a 80-at.

hirdetés

Nem segít a hazai helyzeten a forint gyengülése a dollárral szemben: az árfolyam elmozdult a 300 forintos szintről, és egészen 308 forintig menetelt, ami tovább erősíti annak a lehetőségét, hogy a benzin és a gázolaj literenkénti ára tovább emelkedjen, akár 5-7 forinttal literenként.

A változtatás után a benzin átlagára 428, míg a gázolajé 435 forintra nő majd.

Forrás: holtankoljak.hu


MEGOSZTOM:

ÉrdekelhetNézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: