Hirdetés

Hírek
Több végleges eltiltás sem tartotta vissza a vezetéstől, most letöltendőt kaphat
Több végleges eltiltás sem tartotta vissza a vezetéstől, most letöltendőt kaphat
Hirdetés

A Pécsi Járási Ügyészség ebben az évben már másodszor emelt vádat eltiltás alatti vezetés miatt egy férfi ellen, aki többszörösen végleges hatályú járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezetett.

A vádirat szerint a vádlott többször volt büntetve közlekedéssel kapcsolatos bűncselekmények miatt, őt a bíróság az elmúlt öt évben négyszer tiltotta el véglegesen a járművezetéstől. Legutóbb 2022. október 13-án ítélték szabadságvesztésre ittas járművezetés és eltiltás hatálya alatti vezetés miatt és őt ismét véglegesen eltiltották a járművezetéstől. A vádlott a szabadságvesztés megkezdésére 2023. január 13-ig halasztást kapott.

A férfi elítélése után, börtönbüntetésének megkezdése előtt, végleges hatályú járművezetéstől eltiltás alatt ismét gépkocsit vezetett Pécsett, 2022. november 5-én.

Hirdetés

A vádlott cselekménye járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntettének a megállapítására alkalmas. Az ügyészség azt indítványozta a vádiratban, hogy a bíróság börtönre ítélje a férfit és ismét végleges hatállyal tiltsa el a járművezetéstől.

Mivel a vádlott a bűncselekményt szabadságvesztésre ítélése után követte el úgy, hogy a korábban kiszabott szabadságvesztést még nem hajtották végre, amennyiben őt a bíróság szabadságvesztésre ítéli, nem bocsátható feltételes szabadságra.

Forrás: ugyeszseg.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés