Hirdetés

 
Tesztelik a világ első vezető nélküli taxiflottáját, ilyen benne egy utazás – videó
Tesztelik a világ első vezető nélküli taxiflottáját, ilyen benne egy utazás – videó
Hirdetés

Senki sem ül a volánnál, de a kormány forog, az autó halad és elvileg célba ér. A tervek szerint néhány hónap múlva az utazóközönség is kipróbálhatja a vezető nélküli taxikat az Egyesült Államokban, az Arizona állambeli Phoenix környékén.

A Waymo 2009-ben indult a Google önjáróautó-projektjenként, és hamarosan szintet lép. Több mint nyolc év fejlesztői munka után megjelennek ugyanis az utakon a vezető nélküli járművek, és optimális esetben nemsokára az utasok is használhatják ezeket napi szinten.

A Waymo Facebook-oldalán tettek közzé videót arról, hogyan néz majd ki a taxizás egy vezető nélküli autóval, illetve mit láthatnak az utasok útközben.

Reuters szerint a teszthez azért Phoenixet választották, mert ott száraz és viszonylag könnyen megjósolható az időjárás. Egyelőre a Waymo munkatársai ülnek be az autókba, egy applikáció segítségével kommunikálnak a járművel, és szükség esetén meg tudják azt állítani egy gomb megnyomásával.

Mindenki más valószínűleg pár hónap múlva utazhat majd vezető nélkül taxival a városban a tesztek eredményétől függően. Pontos dátumot ehhez egyelőre nem jelöltek meg.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20171108_tesztelik_a_vilag_elso_vezeto_nelkuli_taxiflottajat_ilyen_benne_egy_utazas

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés