Hirdetés

Hírek
Szeptember elejétől határzár – Mutatjuk a részletes szabályzatot
Szeptember elejétől határzár – Mutatjuk a részletes szabályzatot
Hirdetés

Megjelent a Magyar Közlönyben a keddtől életbe lépő határlezárással kapcsolatos rendeletek hivatalos tájékoztatója.

A tájékoztató szerint az a személy, aki nem magyar állampolgár az nem léphet be a szeptember 1-től az országba, kivéve, ha állandó, vagy 90 napon túli magyarországi tartózkodási engedélye van, ha itt dolgozó sportoló vagy sportszakember, ha szállítmányozó, aki teherforgalmat bonyolít, ha hivatalos látogatáson lévő személy.

Beléphetnek továbbá mindazon személyek, akik igazolni tudják, hogy az elmúlt fél évben már átestek a Covid-19 betegségen.

A magyar állampolgárok, vagy azok külföldi családtagjai kötelező egészségügyi vizsgálaton eshetnek át hazatéréskor. Amennyiben bármelyik tag fertőzésgyanús, azonnal otthoni karanténba kell vonulni. A nem fertőzésgyanús személyeknek szintén kötelező a karantén, ám lehetőség van ezt kiváltani, ha két 48 óra eltéréssel végzett, negatív tesztet tudnak felmutatni.

Hirdetés

A külföldön elvégzett teszteket nem fogadják el.

Az ingázókra is külön szabályok vonatkoznak:

A külügyminiszter által meghatározott szomszédos államok polgárai és az ott élő magyar állampolgárok Magyarország területére legfeljebb 24 óra időtartamra, az államhatártól számított 30 kilométeres távolságon belülre beléphetnek, de a 30 kilométeres sávot nem hagyhatják el. Ugyanígy a magyar államhatártól legfeljebb 30 kilométerre, itthon élő magyarok szabadon visszatérhetnek külföldről, amennyiben 24 órán belül mentek ki, és a szomszédos országban az államhatártól számított legfeljebb 30 kilométeres sávot nem hagyták el.

Azok a külföldi sportolók, akik hazai sportrendezvényre jönnek, akkor léphetnek be, ha az azt megelőző 5 napból két, legfeljebb 48 óra eltéréssel készült negatív tesztet magyarul vagy angolul be tudnak mutatni. A rendelet szerint az UEFA protokolljára való tekintettel az is elfogadható, ha valaki csak egy darab, legfeljebb 3 napos negatív teszttel érkezik.

A katonai konvojok szintén közlekedhetnek Magyarországra, valamint előzetes kérvény benyújtása és engedélyeztetése után beléphetnek azok a fuvarozók, akiknek a munkavégzés helyét kell megközelítenie, személyek, akiknek családi eseményen kell részt venniük (esküvő, keresztelő, temetés). Beléphet továbbá, az aszemély, aki hozzátartozója ápolása miatt jönne, vagy sport-, kulturális és egyházi rendezvényen venne részt.


KAPCSOLÓDÓ:

 

Szigorít a kormány – Szeptembertől lezárják a határokat – Bp-i Autósok Közössége

Új szabályokat vezet be a kormány – közölte Gulyás Gergely a pénteki kormányinfón, a kormány ülése után. Mint mondta: Európában a járvány második hulláma elkezdődött, a friss adatok a március végi számokra emlékeztetnek. Szeptember 1-jétől a külföldi állampolgárok Magyarország területére nem léphetnek be. A külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig 14 napra karanténba kell vonulniuk.MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés