SOS Mobilgumis
IDŐPONTFOGLALÁS GUMI ÁTSZERELÉSRE:
+3670-88-585-88
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Velünk tartasz?


Szakszerűtlen  fékellenőrzés miatt okozott tömegszerencsétlenséget a pótkocsis mikrobusz

Szakszerűtlen fékellenőrzés miatt okozott tömegszerencsétlenséget a pótkocsis mikrobusz

2019-07-22 Facebook bpiautosok.hu
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

A Debreceni Járási Ügyészség tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki az általa vezetett járműszerelvénnyel tömegszerencsétlenséget okozott – írja az ugyeszseg.hu

- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Fotó: Police.hu

A román állampolgárságú vádlott 2018. június 23. napján indult Németországból Romániába a nyolc utast szállító mikrobusszal, amelyhez egy személygépkocsival megrakott pótkocsit kapcsoltak.

A vádlott ugyan a Németországból való elindulása előtt végzett fékpróbát, ez azonban nem volt szakszerű, így nem derült fény arra, hogy a pótkocsi fékberendezése a fékdobok és a fékpofák kopása miatt nem volt biztonságos közlekedésre alkalmas állapotban.

A vádlott az általa vezetett járműszerelvénnyel 2018. június 24. napján délután a 42-es számú főúton Berettyóújfalu felől Mezőpeterd irányába közlekedett, de a vontatmányra irányadó  sebességhatárt túllépve, mintegy 80-85 km/h sebességgel haladt.

Fotó: Police.hu

Figyelmetlensége folytán későn vette észre, hogy az előtte haladó gépkocsi alacsonyabb sebességgel közlekedik. A férfi intenzív fékezést hajtott végre, amely során lehaladt a jobb útpadkára, majd erőteljes balra kormányzást követően, sodródva áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol nekiütközött a szemből érkező, lassító személygépkocsi bal első részének.

A szemből érkező autó az árokba sodródott és megállt, ezalatt a vontatmány levált a mikrobuszról és sodródást követően az oldalára borult, majd az út közepén leállt. A mikrobusz is tovább sodródott, közben az oldalára borult és csúszva nekiütközött a következő, szemből szabályosan közlekedő, a jobb oldali útpadkára lehúzódó és fékező személygépkocsi első részének, majd mindkét jármű megállt.

A baleset következtében három személy súlyos, további hét személy könnyű sérüléseket szenvedett. A mikrobusz három utasának csigolyatörése, arckoponyacsont törése és bordatörése keletkezett, egyiküknél légmell alakult ki. A mikrobusz öt utasa és a balesetben érintett másik két gépjármű egy-egy utasa is nyolc napon belül gyógyuló, zúzódással járó sérüléseket szenvedett. A balesetben részes járművek valamennyi vezetője és utasa használta a biztonsági övet.

A vádlott a járművel nem a forgalmi, időjárási, látási viszonyoknak, és az útviszonyoknak megfelelően közlekedett és nem volt figyelemmel a jármű sajátosságaira, az utasokra és a rakományra.

- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Fotó: Police.hu

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratában felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Forrás: ugyeszseg.hu
Borítókép: police.hu

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

ÉrdekelhetTényleg utáljuk a bicikliseket és politizálunk???

2020-04-17 Facebook

Sokan félreértitek: Nem arról van szó, hogy feljelentsék az emberek egy indexelés hiánya miatt egymást

bpiautosok.hu

Reggel posztoltuk ezt, amire jöttek olyan kommentek, ami miatt szeretnénk tisztázni valamit....

Nézettségünk: 2020 első negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

Támogatóink


hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT:

Társ-oldalaink