Miféle oldal ez???
TUDD MEG!

Szabad az út az önvezető autók előtt az egyik amerikai államban

Kaliforniában a jövő évtől vezető nélküli autók is közlekedhetnek – döntöttek szerdán az illetékes kaliforniai hatóságok.

Az új szabályozás nem köti “a gépjármű vezetőülésén jelen lévő személy kötelező fizikai jelenlétéhez” a forgalmi engedély kiadását, csupán annyit ír elő, hogy “felügyelni kell az önálló technológia működését”.

A kaliforniai gépjárműhivatal (DMV) közleményben közölte: az új szabályozás célja, hogy “ne akadályozza fölöslegesen a technológiai fejlődést”.

Az Egyesült Államokban egyre több autógyártó cég tesztel vezető nélkül működő autókat, igaz, forgalomba állításuk óriási vitákat kavar. Az ellenzők szerint az emberi érzékenységet és reflexeket váratlan helyzetekben nem képes helyettesíteni az előre programozott számítógépes irányítás. Az autógyártó cégek körülbelül három éven belül ígérik a vezető nélküli autók kereskedelmi forgalmazását.

Kalifornia az Egyesült Államok első olyan állama, ahol engedélyezik az ilyen típusú gépjárműveket. A délnyugati államban már 42 vállalatnak van engedélye önvezető autók tesztelésére.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20171012_szabad_az_ut_az_onvezeto_autok_elott_az_egyik_amerikai_allamban

MEGOSZTOM:

Ha tudni szeretnél hasonló dolgokról, akkor lájkold oldalunk!

Ha tetszik az oldal, meg is oszthatnád :)

Hirdetés
Hirdetés
Ez a felület 9.900 Ft/hét
Havi 110 EZER cikkletöltés!
Katt ide!

Vélemény, hozzászólás?