Hirdetés
Hírek
Stesszre és fáradtságra hivatkozik a kamionos, aki 3 ember halálát okozta a 4-es számú főúton
Stesszre és fáradtságra hivatkozik a kamionos, aki 3 ember halálát okozta a 4-es számú főúton
Hirdetés

A stressz, a fáradtság és a rohanásba hajszolás okozta 3 ember halálát májusban a 4-es számú főúton.

Szerdán megkezdődött a Nyíregyházi Járásbíróságon annak a kamionsofőrnek a pere, aki három ember halálát okozta tavaly májusban Székelynél.  Az ügyész öt év fogházat kért a több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásával vádolt férfira arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is – nyilatkozta a 24.hu megkeresésére Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék szóvivője.

Mint írják:

“A vádlott beismerte a bűnösségét. Arra hivatkozott, hogy stresszes munkanapja volt, s fáradt volt a baleset bekövetkeztekor. Elmondása szerint nem vette ki a pihenőidejét, mert időre vissza kellett érnie. A férfi a vádirattal egyező beismerése ellenére sem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a bíróság tárgyalásra tűzte az ügyet”

Hirdetés

A férfi május 28-án hajnalban a 4-es számú főúton közlekedett kamionjával Záhony irányából Nyíregyháza felé. Székelynél utolérte a Székely felé vezető útra balra indexelő sofőrt, aki a szembejövő forgalom miatt az általa vezetett kisbusszal a felezővonalhoz húzódva megállt.

A kamionos a fáradtsága miatt későn észlelte az előtte álló járművet, fékezett és kamionját jobbra kormányozta, hogy elkerülje a balesetet, de nem járt sikerrel és nekiütközött a kisbusz jobb hátuljának.

Az ütközéstől a kisbusz átsodródott a szemközti sávba, ahol frontálisan összeütközött egy szemből szabályosan közlekedő teherautóval.  Az újabb ütközés visszalökte a kisbuszt a menetirány szerinti jobb oldali sávba, majd a füves útpadkán állt meg. A vétlen teherautó is átsodródott a jobb oldali sávba, majd nekiütközött a férfi kamionjának és a mögötte közlekedő újabb kisbusznak is.

A baleset következtében az első kisbuszban utazó személyek közül hárman a helyszínen meghaltak, míg a kisbusz vezetője és egyik utasa nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

Az utoljára ütköző kisbusz utasa szintén súlyos sérüléseket szenvedett. A kamionos könnyű sérülésekkel megúszta az ütközést.


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája