Hirdetés

 
Sorra jönnek az új, már tisztán elektromos Suzukik
Sorra jönnek az új, már tisztán elektromos Suzukik
Hirdetés

Az esztergomi gyárral rendelkező japán gyártó a közeljövőben több új tisztán elektromos modellt tervez piacra dobni. – szúrta ki a HVG.

A Suzuki aktuális személyautó kínálatában lágyhibrid, hibrid és plugin hibridmodellek lelhetők fel, elektromos autót egyelőre nem kínál a japán cég.

Ez azonban hamarosan változni fog, amit már a nemrégiben leleplezett eVX koncepcióautó is előre jelzett.

Az eVX-re épülő sorozatgyártású modell az egyike lesz annak az öt vadonatúj villanyautónak, melyet a Suzuki 2030-ig piacra kíván dobni Európában. Az eVX végleges verzióját 2024-ben mutatják be

A vállalat hivatalos roadmapje ugyan még csak sziluetteket vonultat fel, azonban jól látszik, hogy az öt elektromos modell egyike az új Jimny lesz.

Suzuki

Utóbbi kompakt terepjáró aktuális benzines generációjának személyautó kivitele csak rövid ideig volt kapható Európában, és a szigorú károsanyag-kibocsátási normák miatt egy ideje már csak kétszemélyes haszonjármű változatban érhető el.

Hirdetés

ITT TESZTELTÜK, a már kishaszonjárművet:

A Suzuki azzal számol, hogy 2030-ban az európai kínálatának 80 százaléka már tisztán elektromos lesz, a fennmaradó 20 százalék pedig hibrid hajtáslánccal fog rendelkezni.

Borítókép: Suzuki

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x