Hirdetés

Hírek
Soha nem látott változás jön az M3-ason
Soha nem látott változás jön az M3-ason
Hirdetés

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. december 7-én estétől átalakítja az M3-as autópálya Budapestről kivezető szakaszának forgalmi rendjét. – vezess.hu

A beavatkozások részeként a leállósávot az M0-s csomópontig átépítik haladósávvá, hogy ezzel is növelni tudják az útszakasz áteresztő képességét. A munkálatok máris elkezdődtek.

A 3-as metró felújítási munkáihoz kapcsolódóan, a Váci úti forgalmi rend megváltoztatásával kieső közúti kapacitás részleges pótlása érdekében a Budapest Közút november elején már átprogramozta az M3-as autópálya bevezető szakaszán lévő Szerencs utcai lámpa beállításait, hogy több jármű tudjon egyszerre áthaladni, ezzel lecsökkentve a lámpa előtt várakozók sorát.

Az első hetek tapasztalata azt mutatta, hogy az M3-as autópálya kivezető szakaszán, a Szentmihályi úti becsatlakozásnál a délutáni csúcsforgalomban torlódások alakultak ki az átprogramozás hatására.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kezdeményezésére az M3-as autópálya kivezetőjének leállósávját forgalmi sávvá építi át a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A munkálatoknak köszönhetően három forgalmi sáv fog rendelkezésre állni a főpályán haladó járműforgalom részére, ugyanis a Szentmihályi úti felhajtóág és az M0-s csomópont közötti szakaszán úgynevezett gyűjtő-elosztósávot alakítanak ki a szakemberek.

Az átalakítási munkálatok előtt megerősítik a leállósávot a Szentmihályi út gyorsítósávja és a Szilas pihenőhely között és a Szilas pihenőhely melletti részt a 11-es és 12-es kilométerszelvényeknél. A jelenlegi burkolati jelek felmarásával módosulnak a sávszélességek előbbi szakaszon.

A munkálatokat, köztük az aszfaltozást csütörtökön elkezdték, a burkolati jelek marása és átfestése részben ezzel egy időben, részben közvetlenül az aszfaltozást követően készül, amennyiben azt az időjárás engedi. Így várhatóan hétvégére már kialakulhat az új forgalmi rend.

Az átalakítással a Szilas pihenő lassítósávja megszűnik, így a közlekedőknek a külső (gyűjtő-elosztó) sávból lesz lehetőségük kihajtani a pihenőbe. Ezen forgalmirend-változásra burkolati jelekkel és táblázással is felhívják majd a közlekedők figyelmét. Fontos kiemelni ugyanakkor, hogy a szakaszon a 100 km/h-s sebességkorlátozás megmarad.

Az M3-as autópálya bevezető szakaszán (Budapest irányába) hasonló átalakításra sajnos nincs lehetőség, ugyanis a pihenőből, valamint az M0-s autópályáról felhajtó járművek részére önálló gyorsítósávot szükséges biztosítani ahhoz, hogy dinamikusan, a forgalmat nem akadályozva csatlakozzanak be a főpályán haladó forgalomba.

A társaság a közlekedők türelmét és megértését kéri az átépítési munkálatok miatti korlátozások idejére, illetve felhívja az autósok figyelmét arra, hogy az átalakítást követően ne rutinból vezessenek az M3-as kivezető szakaszán, és mindenképpen vegyék figyelembe az új forgalmi rendet.

Forrás: https://www.vezess.hu/hirek/2017/12/07/soha-nem-latott-valtozas-jon-az-m3-ason/

MEGOSZTOM:

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x