Hirdetés
Hírek
Sebességkorlátozás: Ukrajna tesz egy lépést Európa felé
Sebességkorlátozás: Ukrajna tesz egy lépést Európa felé
Hirdetés

A mostani 60 kilométer per óra helyett csak 50-nel lehet majd hajtani lakott területen is. A friss jogosítványosoknak különösen oda kell figyelniük jövő évtől a sebességhatárokra.

Az ukrán kormány határozatot hozott arról, hogy jövő évtől óránként 50 kilométerben maximálja a megengedett sebességet lakott területen. Most 60 kilométer per óra a legnagyobb megengedett sebesség lakott területen – derül ki az Urjadovij Kurjer című hivatalos közlönyből.

Az UNIAN ukrán hírügynökség hétfői beszámolója szerint a döntést a kormány november 10-i ülésén hozta. A határozatot azzal indokolták, hogy az európai országok nagy részében ennyi a megengedett maximális sebesség a települések határain belül, sőt bizonyos lakónegyedekben csak óránként 30 kilométer. A kormányhatározattal Ukrajna az európai normákhoz igyekszik igazodni.

A kormány egy másik határozatában azt a rendelkezést hozta, hogy a járművezetők első jogosítványukat csak két évre kapják meg. Ha ez idő alatt kettőnél többször nem mérik be őket óránként 70 kilométeres, vagy annál magasabb sebességgel, továbbra is vezethetnek autót. Ha kettőnél többször lebuknak, megvonják tőlük a vezetői engedélyt.

Ukrajnában napi átlagban kilencen halnak meg közlekedési balesetben, köztük egy gyermek. Az egészségügyi minisztérium adatai szerint egész Európában Ukrajnában hal meg a legtöbb ember a közutakon.

Az ukrán rendőrség statisztikája szerint 2017 első hat hónapjában több mint 76 ezer közúti baleset történt az országban, amelyekben 1337-en haltak meg, és körülbelül 15 ezren sérültek meg. A legtöbb baleset gyorshajtás miatt következett be.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20171127_Sebessegkorlatozas_Ukrajna_tesz_egy_lepest_Europa_fele

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája