Hirdetés
Hírek
Sárga matricát kap, akit csak tranzitra engedtek be az országba – ők nem hajthatnak le az autópályákról
Sárga matricát kap, akit csak tranzitra engedtek be az országba – ők nem hajthatnak le az autópályákról
Hirdetés

A hegyeshalmi határátkelőhelyen 21 és reggel 5 óra között biztosítják a román és bolgár vendégmunkásoknak, hogy konvojban hazatérhessenek -közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

Nem kizárt, hogy rendkívüli helyzetben napközben is megnyitják a humanitárius korridort. Egy sárga “Only for Transit” feliratú  matricát ragasztanak azokra az autókra, amiket csak tranzitra engedtek be az országba, és ezzel a matricával nem hajthatnak le az autópályákról.

Amíg a román kormány garantálja, hogy fogadja a nyugat felől érkező román és bolgár állampolgárokat, addig Magyarország biztosítja nekik a humanitárius folyosót.

Hirdetés

Szerbiában is gond a sok hazatérő

Szerbiában jelenleg a külföldről hazatérők nagy száma jelenti a legnagyobb gondot a koronavírus-járvány elleni küzdelemben – jelentette az MTI.  Vasárnap óta 65 ezer vendégmunkás, valamint külföldön tanuló vagy üdülő állampolgár tért vissza az országba, jelentős fennakadást okozva a határokon, de veszélyeztetve az országban élőket is.

Ezek az emberek annak ellenére indultak útnak, hogy a kormány és a köztársasági elnök kifejezetten kérte, ne tegyék. A hazatérők mindegyike – attól függően, honnan érkezik – 14-28 napos házi karanténra kényszerül.

Borítókép: Filep István / MTI Forrás: index.hu


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája