Hirdetés
Hírek
Sajnos ide vezetnek az egekbe szökő autóárak
Sajnos ide vezetnek az egekbe szökő autóárak
Hirdetés

A Totalcar Műhelyprn című műsorába laikus, hétköznapi emberek jelentkeznek, akik szeretnének egy átfogó képet kapni autójuk állapotáról.

Sajnos a legutóbbi adásban egy olyan autóval jelentkezett, egy egyébként abszolút szimpatikus fiatalember, amivel gyakorlatilag a műhelyből közútra nem lehetett kihajtani.

Anélkül, hogy általánosítanánk:

Sajnos ha tetszik, ha nem… egyre inkább fogjuk azt tapasztalni, hogy drágán és egyre drágábban megvehető, “lefingott” állapotú autók fogják az utakat róni.

Konkrét, sajnos reális példa:

Pl. egy 2014-ben megvásárolt, 2008-as évjáratú (akkor 6 éves) Suzuki Swiftet 1.300.000 forintért vásárolt a gazdája, amiben akkor 110.000 km volt. (valósan).

Ezzel az autóval jó eséllyel megtett azóta az elmúlt néhány évben, évi 25e km-rel számolva kb. 200.000 km-t, így az autó futásteljesítménye mostanra már bőven 300 ezer felett van. Amennyiben vigyázott rá és különösebben nem lakta le, most jó eséllyel ugyanannyiért, ha nem drágábban el tudja adni, mint amennyiért 2014-ben vette.

Viszont az emberek többnyire nem Suzuki Swiftet vesznek, hanem eleve kevésbé megbízható márkák példányait. Sajnos komoly “roncsderbi” kezdődhet el az utakon és az alábbi videót megnézve ebből szép kis ízelítőt kapunk!

Soha nem volt fontosabb a vásárlás előtti átvizsgálás, hiszen nem elég az öreg, sokat futott autó megvásárlása, még jó eséllyel a vételár akár dupláját is ráköltöd majd a roncsra, ha kapkodsz és spórolni akarsz az átvizsgáláson.

A jelen és a jövő: Biztonságos közlekedésre alkalmatlan bontószökevényeket vezetnek sokan, jó drágán. 🙁

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája