VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Rosszul hangolt lámpák Budapesten. Gyűjtsük össze…


SOS Mobilgumis
SOS Autóklíma töltés
hirdetés

Tisztában vagyunk vele, hogy sok esetben, forgalomtechnikailag tudatos az, hogy a városba ki-be vezető utakon hogyan hangolják a lámpákat.

Nem mindegy ugyanis, hogy milyen ütemben eresztik be a forgalmat a belsőbb csomópontokba reggel, este pedig fordítva.

Ennek ellenére szeretnénk összegyűjteni az idegesítően rosszul hangolt lámpákat, amik a csúcs-időszakokon kívül borzasztóan idegesítően működnek.

Az első ilyet olvasónk elküldte.

“Városból kifelé,a Kós Károly sétány végén a jelzőlámpa éjszaka úgy van beállítva,hogy kb. 3-4 autó tud áthaladni. Ezért éjszaka olyan dugót hoznak létre ami néha a műjégpályáig tart. “

Kép: Google Maps

A többit kommentben várjuk tőletek és bővítjuk a cikket folyamatosan, majd elküldjük a BKK-nak.

MEGOSZTOM:

Eddig általatok küldött lámpák, helyszínek:


16 ker ben a Szlovákút csömöri út kereszteződésbe már töbször tapasztaltam hogy nem vált zöldre a lámpa és egy teljes zöldnyi ideig az összes lámpa piros XD


Stadionoktól az Astoriáig szinte mindet újra kellene hangolni, pláne az aréna pláza előtti 3 lámpát. Agyam eldobom, hogy egy főútvonal forgalmat 2x meg állítanak 500m en belül azért hogy a plázába meg annak a magán útjáról ki lehessen hajtani kb 2 autónak….


III.ker Árpád fejedelem útról a Szépvölgyi út felé.


Váci út es Babér utca sarka. Már vagy egy éve nem megy a balra kanyarodó zöld jelzés. A vác felé vezető sávra olyan rövid a gyalogátkelő idő, hogy egy idősebb ember át sem ér. Ennek az az oka, hogy jópár másodperccel előbb van zöld mint a túloldalon! Senki nem foglalkozik vele.


XVII. kerület Keresztúri út és Pesti úti kereszteződéstől a városba befelé. Itt 300 méteren belül három lámpa van. Valamelyiknél tuti meg kell állni. 🤔Minden reggel szitkozódok! 😡


Margit krt. Elindulsz a Török utcából piros, ahogy zöldre vált a Rómer Flóris pirosra, ahogy ez is zöldre vált Horváth utca magasságában a krt meg pirosra. Hajnalban gyakorlatilag 3 x állsz meg fölöslegesen. Semmilyen tempóval nem jön ki egyenletesen.


Könyves Kálmán körút és a Hungária körút totális áttervezése javasolt jelzőlámpák terén. Különböző kifogásokat írtak. Mikor, lehetne haladni a népligettől a stadionig (tehát nincs dugó) akkor a Kőbányai útnál befigyel a piros, így megáll a sor, ami a következő hullámot is lassítja ezáltal hiába a gyér forgalom feltorlódik az útszakasz. Az ellenkező irányban is ugyan ez a szitu…ott a Salgótarjáni útnál állítja meg a sort.


Keletitől elindulsz hajnali forgalommentes úton 50km/h nál a Blaháig elérsz ott már nem jön ki zöldre. Majd onnantól kezdve az összes lámpa mind piros mire odaérsz


Kőbánya Kőrösi Csoma Sándor út végig és Jászberényi út Maglódi út kereszteződés, a Jászberényin kifelé tartó út.


Üllői út befelé, ecseri úti lámpa…áll három sáv hogy két autó keresztben atmenjen.Ami oké de ne két percig fogjon három sávot


1.Az Allénál a Bocskai felé össze- vissza vált.Zöldben indulsz de az első lámpa pirosra vált.Ezután zöldre vált és ráenged a pirosra.
2.Rákóczi es Üllői út a körút keresztezés után zöldben indulsz de az első keresztutcánál pirosra futsz.


Kb. 2 éve (már bőven az M0 felújítása előtt) valamit sikerült elszabni az M0 és 6-os csomópontjában lévő lámpákkal. Azóta minimum a Háros utcáig, de nem ritka, hogy a Fonó vagy a Gyár utcáig ér a sor délutánonként. Valószínűleg túl rövid balra a zöld (M0 – Szeged felé), Érd felől meg nem áll senki. A felújítás óta mondjuk mindegy, mert az egész környék használhatatlan.


Zuglóban, Telepes utca- Miskolci utca kereszteződés. Telepes utca-Rákospatak utca. Fordítva működnek.


Róbert Károly krt Árpád hídi Metró kereszteződés Lehel felől érkezők. Teve utcánál megfog a lámpa majd a kb 50m lévő következő lámpa szintén megállít ha betartod a sebesség korlátozást…


Oktogontól elindulsz a körúton a nyugati felé,és a második lámpa a szondi utcánál már piros is.


Két helyszín: Bajza utca-Andrássy út keresztezödése (Hösök tere menetírány). Zöldre vált a lámpa a Kodály köröndön, de amikor a Bajza utcához ér az ember szabályosan, épp pirosra vált a lámpa. A második: a Dávid Ferenc utca-Bocskai út keresztezödésében (a Balaton írányába) a lámpaváltást ki kellene nyújtani két-három másodperccel (a többi lámpánál is egészen a Kelenföldi Garázsig) – így a Zsombolyai utca kanyarodó forgalma zöldhullámot kapna. Enélkül csak versenyautó sebességgel lehet odaérni.


A BAH csomópontnál úgymaradtak az ideiglenes terelések, pedig már nyáron elkészültek a felüljáróval.


Hungaria Baross u Zuglo felé kicsit tovabb a Vakok Intezetenel


Említett szakasz Karinthy Petőfi híd felé engedő lámpa 16 után 2mp-ig zöld hétköznaponta


Albertirsai útról a kerepesi útra kanyarodva, mikor már zöld, a kerepesi útról még érkeznek be mert túl későn vált pirosra az onnan érkezők lámpája, viszont kicsi a hely ahova be lehet fordulni és ezért viszonylag kevesen tudnak kifordulni az expó irányából. Ezután ahova érkezünk, a kerepesin a lámpa mindíg piros lesz ami nem is gond, viszont a jobbról érkezőket akik a Pongrác út irányába mennének felfogja a lámpa és minden nap egyfolytában beragadnak keresztben az autók, akik ezáltal elállják a kerepesi út két sávját keresztben. Minden nap, folyamatosan. Egy idoben rendőrt helyeztek ki, akik ezért voltak ott, viszont csak a Pongrác ut irányába forduló lampát kellene korábban zöldre váltani és a probléma meg is oldódna.


Alkotás márvány utca keresztezésnél elindulsz befelé a Déli királyhágó lámpa tuti akkor vált be mire odaérsz


Váci útról befelé a Lehel térnél a zöldre váltó lámpától indulva a következő lámpa pont pirosra vált a Balzac utcánál. ezt követően a Bajcsy elején rögtön a felüljáró után szintén a pirosra váltó lámpához lehet érkezni 55-ös tempóval. majd innen tovább indulva az Andrassy útnál megint a pirosra váltó lámpához. Ez azért is szép, mert eközben az Andrassy-n szintén épp a pirosra váltó lámpához lehet megérkezni ehhez a kereszteződéshez az oktogontol zöldre váltáskor pole pozícióból indulva.


Nagy Lajos király út se maradjon ki az őrs vezér tere irányába. De vissza fele sem jobb a helyzet. Ja és főleg, hogy bekavartak a villamosok miatt, a kiegészítő lámpákkal, hogy aki egyenesen megy annak zöld aki kanyarodik annak piros. Persze mindig az áll a lámpa legelején aki el akar kanyarodni, kikerülni meg szinte senki nem szokta ! Így a zöld jelzésnél áll az egész sor ! Köszönjük. Az ötlet jó lenne ha nem ilyen vékonyka utak lennének ! Ja, még egy nagyon jó ! Bosnyák tér. Villamos kijön a kocsiszínből, vagy épp be akar menni. Már előtte piros a Nagy Lajos király úton lévőknek, aztán mindenhol piros lesz. Mikor a villamos bemegy a kocsiszínbe nem kapkodva, akkor megint zöld lesz a Thököly út fele és a csömöri út fele és csak utána lesz zöld a Nagy Lajos király útiaknak. Szóval nem kis sor lesz még hajnalban is !


A 70es út Diósdnál ahogy rákanyarodik az Angeli útra 1 max 2 autót enged át teherautóból a hátulja az már tuti piroson megy át ezért akik a 70 esről mennének a 6 os út felé meg Téténybe azok a környező egysávos kis utakat használják ezért a környező kis utakon zárt tömött sorokba állnak az autók és sajnos már majdnem mindegyik romokban hever ez miatt még az is amelyiket 2 éve aszfaltozták teljesen újra ! (Pest felől Érd irányába a MOL kútnál balra nagy ívbe ! )


Soroksári útról ballra kanyarodva a gubacsi út lámpa pont pirosra vált mire odaérsz.


Fehérvári út Mezőkövesd út kereszteződése a XI. kerületbe !!!!!


XVII. kerület Peceli út – Szabadság sugárút a vonatallomás felé. A lámpa kiszámìthatatlan
Ha túl hátra állsz, nem vált, ha előre, akkor vagy átvált, vagy nem. Néha a Peceli úton 2-3x keresztül megy a forgalom mire atvalt a lampa, ezzel vonatokat lehet lekésni.


 XI ker Andor u és Fehérvári ut kereszteződése,Hengermalom és Szerémi kereszteződése az nagyon kritikus minden nap délután…nem normális dolog,hogy hétközben M1-M7 bevezetötöl a IX ker Timót u-ig jó esetben 60 perc,rossz esetben 90 perc a bejutás. Amúgy 20 perc lenne.


A XX. és a IX közötti Határ úton, ha a LIDL-től, vagy a Török Flórisról akarsz menni és véletlenül épp akkor amikor a Határ útról fordul be az 52-es vili a Flórisra akkor egy lámpaváltás kimarad és még egyszer a Határ utat engedi el. Ez csúcsban amikor egyébként is több lámpával jutsz át gyakran 15 percet jelent… Nem kicsit bosszantó…


Gellert terrol a budafokira kanyarnal 5-8mp kesleltetes van


Fogarasi út végig! Szándékosságot érzek a dologban, befelé mindenhol sorban meg kell állni.


Bécsi út a Vörösvári úti kereszteződéstől kifelé a temetőig. Katasztrófa.


Vecsés irányából Gyömrői út-Csévéző utca kereszteződésnél lévő lámpa megítélésem szerint elég rövid ideig zöld (talán 3-4 autó fér át). Ráadásul mellette van egy balra kanyarodó is, ahol ha elég sokan állnak, az egyenesen haladóknál is torlódás lehet…és fordítva. Ha a továbbhaladó a pirosnál úgy áll meg, hogy mellette nem tud elgurulni a balra kanyarodóba, már feltart egy csomó autóst. Amúgy ez számomra nem annyira idegesítő, viszont hamar okoz fennakadást. Szerintem ez egy nagyon bonyolult és összetett rendszer…mármint a forgalomtechnikai és irányítási tervezés…s mind ráültetni egész Budapestre. S talán úgy működik, mint a pillangó-effektus. Ha valahol egy kis eltérés tapasztalható, mondjuk a budai oldalon, akkor átgyűrűzhet a pesti oldalra – ez csak egy szélsőséges példa…nem vagyok közlekedési mérnök. Fontossági sorrend szerint kell tervezni, ahol a első helyen a gyalogos forgalom szerepel, következő kerékpárosok, tömegközlekedési járművek és egyéb járművek. A rendeletben legalábbis így olvastam.


18.kerulet Üllői út Királyhágó sarok a Spar előtt a gyalogosnak kezd villógni a zöld a Királyhágóról az Üllői útra balra kanyarodó sornak már zöld a lámpa.


Az Oktogontól Hősök tere felé zöld hullám “megtörődik” a Bajza u.-nál.
Ismert zenész busz takarása miatt nem észlelhette a pirosra váltó lámpát és ütközött , súlyos sérülést okozva. /eddig zöld hullámon haladt…


CÉGEK FIGYELEM!
Elindítottuk a heti,
cikk-közi banner lehetőséget!
...Kérj ajánlatot itt...

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek