Parkolási káosz januártól – Néhol nem lesz aki figyelje, hogy fizettek-e az autósok a parkolásért

Parkolási káosz januártól – Néhol nem lesz aki figyelje, hogy fizettek-e az autósok a parkolásért

2019-12-19 Facebook

Fokozódik a parkolási káosz 2020 január 2-án, azaz két hét múlva egyes budapesti főútvonalakon, az Erzsébet körúton például biztosan, leáll a parkoló autósok bírságolása – írja a 444.hu.

A főváros jelenleg érvényes szerződése a 4Green Parking nevű parkolási céggel lejár, újat nem kötöttek, sőt egyelőre a fővárosnál nincsenek képben, hogy létezik egy újabb rejtett bugyra a parkolási rendszernek.

Nem lesz parkolásellenőrzés, nem lesz aki figyelje, hogy fizettek-e az autósok a parkolásért.


Mint írják:

Röviden az a helyzet, hogy nem csupán kerületenként van más és más parkolási rendszer, más üzemeltető, más technológia, más tarifa, más szabályozás, de léteznek ezen túl olyan területei a városnak, leginkább a főútvonalak, amik a fővároshoz tartoznak, és ahol a befizetett parkolási díj a fővárosi önkormányzatot illeti meg.

Tehát az autósnak nem csak azt kell fejben tartania, hogy ha megáll az Üllői út egyik oldalán, akkor  a másik oldalán nem fizethet a parkolásért, hanem olyan eset is előfordult, hogy az Erzsébet körúton parkolt le az autós, majd a parkolását egy, a 7. kerületi parkolóóra alapján indította el, ebből kifolyólag megbírságolták, ugyanis a mellékútvonalakon más cég szedi a pénzt, mint a főútvonalon.

A legtöbb kerületben ez úgy szokott működni, hogy a kerületi parkolási cég beszedi a pénzt a fővárosi helyeken is, és azt a kerületi önkormányzat továbbítja a fővárosnak. Most viszont kiderült, hogy nem mindenhol működik így a rendszer. 

Úgy tűnik, hogy Tarlós István alatt a főváros maga is beleugrott a parkolási bizniszbe, és Erzsébetvárosban átvették a főútvonalak ellenőrzési feladatát a kerülettől, helyettük megbízták a 4Green Parking Zrt-t.


A lap információi szerint a 4Green egy friss, 2018-ban bejegyzett cég, kormányközeli háttérrel. A tulajdonosa Poprády Géza, aki a Fidesz kormány földművelésügyi államtitkára volt, majd 2016-ban Mészáros Lőrinc agrárcége, az Agrosystem Zrt. vezérigazgatója lett.

Jeszenszky Zoltán, a 4Green vezére, nem árulta el, hogy pontosan hol ellenőrzi az ő cégük a parkolást, a fővárosnál pedig nem tudnak a szerződésről. Annyi biztos, hogy az erzsébetvárosi főútvonalakon ők végezték ezt a munkát, és azt is megerősítette a 4Green, hogy a szerződésük december 31-én lejár.

Ami azt jelenti, hogy január 2-án már nem lesz, aki bírságolja az autósokat az Erzsébet körúton.

Forrás: 444.hu


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés

Segítünk az átállásban