hirdetés

Velünk tartasz?
Nyári bázist alakítottak ki Balatonvilágoson az M7-esre bevetésre induló mentőmotorosoknak

Nyári bázist alakítottak ki Balatonvilágoson az M7-esre bevetésre induló mentőmotorosoknak

2021-07-01 Facebook

Időpontfoglalás klíma javításra, töltésre:
+36 30 508 4617
hirdetés

A Magyar Közút balatonvilágosi gyorsforgalmi mérnökségén, három megye határán, 200 méterre az M7 autópályától alakította ki a Mentőmotor Alapítvány mentőmotoros bázisát a nyaralási idényre – olvasható a kreszvaltozas.hu oldalán

A mentőmotoros szolgálat a mérnökség 50 kilométeres körzetében, főként az M7-es autópályára indul innen bevetésre minden nap reggel 8 és este 8 között a nyár végéig. A Magyar Közút igyekszik mindent biztosítani a motorosok munkájához. A mérnökségen saját szállásuk is van, ahol két bevetés között pihenni tudnak az életmentők.

A csecsemőtől az idős felnőttig minden sürgős beavatkozást végre tudnak hajtani, a méhcsípéstől a súlyos baleseti sérülésig, még oxigén is van a motorra szerelve.

A motoros egységek a helyszíni betegellátást követően értesíti a mérnökségi diszpécsert a baleset helyszínén tapasztaltakról, amennyiben az útellenőrnél előbb érkezett meg a helyszínre.

A Közút szakemberei arra figyelmeztetnek mindenkit, hogy a megnövekedett nyári forgalomban is körültekintően közlekedjenek, ezzel elkerülve az esetleges baleseteket.

hirdetés

Az elmúlt években, különösen tavaly óta, ebben az időszakban nem csak a szokásos hétvégi csúcsidővel számolhatnak a közlekedők, hanem sokan már csütörtöktől hétfőig tervezik nyaralásukat. Továbbá egyre jellemzőbb, hogy kánikula idején akár egy hétköznapon is hirtelen megnövekszik a forgalom az autópályákon az egynapos kirándulások miatt.

Forrás: kreszvaltozas.hu

Sokan olvassákPartnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK