hirdetés

Velünk tartasz?


MÁR A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK
Nem marad el a hétvégi maratonfutás – Mutatjuk, hol számítsatok lezárásokra

Nem marad el a hétvégi maratonfutás – Mutatjuk, hol számítsatok lezárásokra

2020-10-09 Facebook
hirdetés

A szombat még nem olyan vészes  a Pázmány Péter sétányt (ott van a “futóközpont”) és a budai oldalt érinti, aznap csak rövidebb távokat futnak, de vasárnap a fél várost felborogatják a maratonfutás miatt.

Nem, nem kell maszkban futni, és nem, nem jönnek az eseményre tömegével külföldiek – rájuk is vonatkoznak a határátlépési rendelkezések, a futóverseny önmagában nem elég indok, hogy ne kelljen teljesíteni a karantén/negatív Covid-igazolás kombót. Így a szombat-vasárnapi futógálán idén valószínűleg nem lesznek harminc-valahány ezren.

A szokásos kétnapos rendezvényt tehát megtartják, marad a szokásos útvonal, és várhatók a szokásos lezárások is, melyek az alábbiak szerint alakulnak.

hirdetés

 Szombati korlátozások:

 • lezárják a Budai alsó rakpartot a Margit híd és a Petőfi híd között 7 órától 14 óráig, illetve a Petőfi híd és a Rákóczi híd között is várhatóan 10 órától 11:30-ig, a Műegyetem rakpartot pedig 9 óra és 16 óra között.
 • Időszakos és szakaszos lezárásra kell készülni a Fő utcában a Clark Ádám tér előtt a Jégverem utcában, az Alagútban, a Clark Ádám téren, a Bem rakparton a Halász utca és Jégverem utca között, a Lánchídon, az Attila úton, Lánchíd utcában és a Szent Gellért rakparton, továbbá a Várkert rakparton, az Ybl Miklós téren, a Döbrentei téren és az Apród utcában is 9 órától 10:30-ig.
 • a 19-es és a 41-es villamos módosított útvonalon, a Krisztina körúton és Margit körúton át viszi az utasokat 9 óra és 9:45 között.
 • a 47-es és a 49-es villamos Albertfalva kitérő, illetve Kelenföld vasútállomás és a Széll Kálmán tér között jár 9:20-tól 10:20-ig.
 • 9 és 10 óra között a 16-os autóbusz nem jár, a 16A autóbusz sűrűbben közlekedik. A 105-ös autóbusz módosított útvonalon, az Erzsébet hídon át viszi az utasokat.
 • 9 órától 10:10-ig az 5-ös autóbusz nem érinti a Pasaréti tér felé a Szarvas tér és a Dózsa György tér, Rákospalota felé pedig az Alagút utca megállót. A 178-as autóbusz a Naphegy tér felé nem érinti a Március 15. tér és a Sánc utca közötti megállókat, a Keleti pályaudvar felé pedig az Alagút megállót

És a vasárnapi őrület:

 • a Pázmány Péter sétány továbbra is zárva
 • lezárják a Budai alsó rakpartot az Árpád híd és a Petőfi híd között 6 órától 13 óráig, illetve a Pesti alsó rakpartot 7 órától 15 óráig.

időszakos, szakaszos lezárás lesz:

 • várhatóan 9 órától 10:40-ig a Várkert rakpart–Ybl Miklós tér–Apród utca–Attila út–Alagút utca–Clark Ádám tér–Fő utca–Jégverem utca–Bem rakpart–Árpád fejedelem útja–Üstökös utca útvonalon, illetve a Lánchídon,
 • várhatóan 9:30 és 14:40 között a Közraktár utca belső szakaszán, a Fővám tér–Szabadság híd–Szent Gellért tér–Műegyetem rakpart útvonalon, valamint a Dombóvári úton a Pázmány Péter sétány és a Fehérvári út között, a Budafoki úton a Hauszmann Alajos utca és Bogdánfy utca között 11:30-ig,
 • várhatóan 10:20-tól 14 óráig a Mozaik utca–Leányfalu utca–Reményi Ede utca–Szentendrei út–Bogdáni út–Folyamőr utca–Laktanya utca–Hajógyár utca útvonalon, a Hídfő utcában, a Tavasz utcában, az Árpád híd Budára vezető oldalán a szigeti lehajtótól, a Margitsziget Központi útján és Margit híd–Jászai Mari tér–Újpest rakpart útvonalon.
Forrás: 11.kerület.ittlakunk.hu

 
MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Érdekelhet2020-12-25 Facebook

A Jakupcsek Plusz vendége: Csősz Krisztián. “Úton van a magyar, de sokat takar a kanyar?!”

Meghívást kaptunk a Jakupcsek Gabriella által fémjelzett Jakupcsek Plusz-ba, ahol a közlekedésben...

Nézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: