TAPASZTALTÁL VALAMIT, AMIRŐL ÍRJUNK???
Küldd el nekünk ide kattintva:  

Nem is érdekli az áruházakat, kik parkolnak a mozgáskorlátozott helyekre

Hirdetnél itt??? Kérj egy ajánlatot! Katt ide!

SOS Autóklíma töltés
hirdetés

A darabszámra vonatkozó előírásokat betartják, de ellenőrzést nem végeznek. Vélhetően az egész szabályozás reformra szorulna, mert a jelenlegi rendszer nem alkalmas kiszűrni a jogosulatlanokat.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) felülvizsgáltatná a szabályozást. Egyfelől a mozgássérültek körében is növekszik a személyautót használók aránya, a másik, hogy a kék kártyával sokan mások is beállhatnak a kijelölt parkolókba – írja a témával foglalkozó cikkében a Vezess.hu.

Hirdetnél itt??? Katt ide!
Hirdetés

Az utcai parkolásra vonatokozóan az alaphelyzetet az Országos Településrendezési és Építési követelményekről szóló kormányrendelet (OTÉK) szabályozza: „minden megkezdett 50 darab várakozóhelyből legalább egyet a mozgásukban korlátozottak részére kell kialakítani, amelyekből legfeljebb négy helyezhető közvetlenül egymás mellé”. Erre mondja a mozgássérültek országos szövetsége, hogy „az OTÉK-ben megállapított parkolóhelyek minimális száma kevésnek bizonyul”.

Olyan igazságtalan mindig általánosítani.
© hvg.hu

Az áruházak, hipermarketek parkolói esetében a kereskedelmi törvény adja az előírásokat. Napi fogyasztási cikket értékesítő, 300 m2-nél nagyobb bruttó alapterületű üzlet esetében „az árusítótér minden megkezdett 10 négyzetméter nettó alapterülete után egy személygépkocsi elhelyezését kell biztosítani”.

Körülbelül 170 ezer mozgássérültes parkolási igazolvány lehet érvényben ma Magyarországon, de például az áruházak biztonsági őrei nem ellenőrzik a helyeket, az áruházak részéről senki nem szól rá sem a fogyatékkal élők, sem a családosok parkolóit elfoglaló jogosulatlanokra. Sajnos a különféle típusú parkolóhelyek kihasználtságáról sincs senkinek mérése, de még csak körülbelüli adata sem. A jogszabály megváltoztatásához pedig ez célszerű lenne – írja a Vezess.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170915_Nem_is_erdekli_az_aruhazak_hanyan_parkolnak_a_mozgaskorlatozott_helyekre

MEGOSZTOM:

Tetszik oldalunk?


Dobj fel témát kerületi FB csoportjainkban!
CSATLAKOZZ ITT:  


MÉDIAMEGJELENÉSEINK
Kattints és nézd meg szerepléseink!
(ezért hirdess nálunk)

Garázs csoportunk

(szponzorált tartalmak)
MEGJELENNÉL ITT ?
Katt ide!

Nélkülük nem lennénk


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetnél itt??? Kérj egy ajánlatot! Katt ide!

Nem is érdekli az áruházakat, kik parkolnak a mozgáskorlátozott helyekre

  1. Mozgákorlátozot parkolohely kresz: “A közterületen kijelölt mozgássérült parolohelyet csak az erre jogosultak használhatják.”Az áruházak parkoloi magán területen vannak.Inen kezdve a biztonsági szolgálat mit kellene hogy csináljon?Véleményem szerint a jogosultságal nem rendelkezö autosoknak kellene beleélni magukat amozgássérült autosok helyzetébe.

Vélemény, hozzászólás?