Hirdetés
Gondolkodtató
Nagy durranás: egy hatalmas újabb légzsák kerül az autókba
Nagy durranás: egy hatalmas újabb légzsák kerül az autókba
Hirdetés

Ha azt hittük, hogy az autókba egyszerűen már nem lehet több légzsákot szerelni, akkor bizony tévedtünk.

Jó néhány évtized eltelt azóta, hogy megjelentek az autókban az első légzsákok. Ezeket eleinte csak a kormányba, illetve a műszerfalba szerelték a gyártók, később azonban megjelentek az oldallégzsákok, a térdlégzsákok, sőt mostanság már a biztonsági övbe és gyerekülésekbe is szerelnek hasonló megoldást.

2000 és 2015 az Egyesült Államokban mintegy 260 személy sérült meg különböző balesetekben amiatt, mert kocsija relatíve védtelen, üvegből készült panorámatetővel rendelkezett. Az autógyártók közül most elsőként a Hyundai jelentkezett egy olyan megoldással, melynek révén csökkenthető lenne az ilyen sérülések száma.

Az elsőként várhatóan a drágább prémium divatterepjárókban felbukkanó panorámatető légzsák igen nagy felülettel rendelkezik. A hátulról előre kinyíló légzsák alig 0,08 másodperc alatt teljes védelmet biztosít a kocsi felső részén, kicsit olyan, mintha egy matracot fújnánk fel szempillantás alatt az utasok feje felett.

Mivel a panorámatető mostanság egyre népszerűbb rendelhető extra, igen komoly piaca lehet az új dél-koreai fejlesztésnek.

© Hyundai
Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20171027_nagy_durranas_egy_hatalmas_ujabb_legzsak_kerul_az_autokba

MEGOSZTOM:

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája