Mostantól figyelmeztetik a szabálytalan autósokat a győri parkolóházakban

 BALESETI KÁRTÉRÍTÉS? 
Online ügyintézés
Szakértő csapat
 KATT IDE 

hirdetés

A korrektségre ösztönző, közlekedési morált javító intézkedés hétvégén lép életbe Győrben. – írja a kisalfold.hu

A közlekedésében részvevő gyalogosok, járművezetők egyik legfontosabb íratlan szabálya az egymásra való fokozott odafigyelés. Sajnos a hétköznapi rohanás, kapkodás, feszültség miatt időnként sokan megsértik ezt a hallgatólagos megállapodást, kellemetlenséget, bosszúságot okozva másoknak.

Fénykép készül

A győri parkolóházakban, magas és mélygarázsokban időnként tapasztalható ilyen figyelmetlen magatartás az autósok részéről, amikor úgy foglalnak el egy-egy beállót, hogy jelentősen megnehezítik, rosszabb esetben lehetetlenné teszik a velük szomszédos terület használatát, azaz elfoglalják a másik parkolóhely egy részét is, így lényegében két helyen parkolnak. “A Győr-Szol Zrt., mint a parkolóházak üzemeltetője január 19-től, péntektől akciót indít az így megálló autósok figyelmeztetésére” – közölte Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol kommunikációs vezetője.

A szolgáltató munkatársai a következő időszakban rendszeresen járják a parkolóházakat, s azokra az autókra, melyek nem rendeltetésszerűen használják a számukra biztosított beállót, akadályozzák a többi közlekedő mozgását, parkolását, figyelmeztető nyomtatványt helyeznek ki, és az esetről fényképet készítenek.

Az ablaktörlő alá becsúsztatott lapon néhány udvarias mondat lesz olvasható, mely felhívja a figyelmet arra, hogy az autós nem megfelelően parkolt járművével, és kérik, legközelebb figyelmesebben manőverezzen a kijelölt helyre.

Kötbér

Radnóti Ákos városüzemeltetésért is felelős alpolgármester elmondta, hogy

Nyugat-Európában, ahol a közlekedési morál amúgy sokkal jobb, ott is használják ezt a módszert és bevált többek között németországi és ausztriai parkolóházakban, mélygarázsokban, így itt is megpróbálkoznak ezzel a korrektségre ösztönző, de amúgy nagyon tisztességes és valóban udvarias tartalmú felszólítással.

Elmondta azt is, aki mozgássérült igazolvánnyal közlekedő autós, rájuk nem vonatkozik, mivel adott esetben nekik a ki-beszállás nehézségekbe ütközhet.

Szabálytalan parkolóhely használatnak minősül, amikor a jármű úgy áll be, hogy akadályozza vagy lehetetlenné teszi a szomszédos parkolóhely vagy parkolóhelyek használatát, legyen az a jármű mellett, előtt vagy mögött. A szabályok ilyen jellegű megsértésének tiltására egyébként a garázsok házirendje is utal, mely szerit az, aki a szabálytalan megállás miatt egy parkolóhely helyett többet is elfoglal, kötbért köteles fizetni. Az intézkedés célja nem a büntetés kiszabása, csupán figyelemfelhívás: ügyeljünk arra, hogy magatartásunkkal ne akadályozzuk mások parkolását!

Forrás: http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/mostantol_figyelmeztetik_a_szabalytalan_autosokat_a_gyori_parkolohazakban/2546548/

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Ajánlott

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?