LENNE TÉMÁD, AMIRŐL ÍRJUNK???
Küld el nekünk ide kattintva:  

A Mitsubishi újragondolta az autók irányjelzőjét, egy hatékonyabb módszeren dolgoznak

ÁLLÍTSD BE EZT, ha nem akarsz lemaradni rólunk:

A japán cég lámpákkal szerelné körbe az autóját, hogy mindenki számára érthető legyen, mire készül a jármű.

Az ma már nem kérdés, hogy az autózás jövőjét (az elektromos autók mellett) az önvezető autók jelentik majd. Ezek a járművek azonban kezdetben még balesetveszélyesek is lehetnek – nem azért, mert szabálytalanul közlekednek, hanem mert a forgalom többi résztvevőjének elsőre nem biztos, hogy sikerül megszokniuk őket.

A Mitsubishi szerint a legnagyobb veszélyben a gyalogosok vannak, akik főleg sötétedés után szenvedhetnek balesetet az önvezető autók manőverei miatt. A japánok ezért újragondolták a leendő autók irányjelzőjét, hogy még feltűnőbbek legyenek, ennél fogva pedig csökkentsék a baleseti kockázatot.

© Mitsubishi

A cég az autóba szerelt világítás segítségével sokkal egyértelműbbé tenné, hogy az autó merre fog kanyarodni. A jelzőfényt az aszfaltra vetítenék, így a forgalom összes résztvevője látná, merre halad majd tovább az önvezető autó. A japánok gondoltak a tolatásra is: hátrafelé menetbe kapcsolva az autó hátsó részénél szintén az aszfaltra vetített fényjelzés hívja fel a figyelmet a tolatásra, amikor pedig az autó megáll, a szélvédőn megjelenik a Stop felirat.

© Mitsubishi

Megállás után újabb fény jelenik meg az autó mellett, ami az ajtó nyitására hívja fel a figyelmet. A cég jelenleg a rendszer fejlesztésén dolgozik, hogy azzal még jobban felhívja magára a figyelmet a jármű.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20171010_mitsubishi_iranyjelzo_onvezeto_auto

MEGOSZTOM:

Tetszik oldalunk?


Dobj fel témát kerületi FB csoportjainkban!
CSATLAKOZZ ITT:  

(szponzorált tartalmak)
MEGJELENNÉL ITT ?
Katt ide!

Nélkülük nem lennénk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetnél itt??? Katt ide!

Vélemény, hozzászólás?