Hirdetés

Hírek
Menekülés közben elütött egy rendőrt, és több rendőrautót is összetört egy ittas, külföldi sofőr
Menekülés közben elütött egy rendőrt, és több rendőrautót is összetört egy ittas, külföldi sofőr
Hirdetés

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség befejezte a nyomozást a 43 éves Ausztriában élő bosnyák férfi ügyében, és vádat emelt ellene a Soproni Járásbíróságon.

A vádirat szerint a rendőrök 2020. augusztus 17-én este Sopronban ellenőriztek egy osztrák rendszámú Audi A6-os típusú személygépkocsit, amelynek külföldi sofőrje más nevére kiállított osztrák honosságú vezetői engedélyt adott át személyazonosságának igazolására. Miután a férfival szemben alkalmazott légalkoholszondás vizsgálat ittasságot jelzett, a férfi hirtelen elhajtott a helyszínről. A rendőrök megkülönböztető fény- és hangjelzést használva követték a menekülő férfit, közben rádión segítséget kértek, így már két szolgálati autóval próbálták megállásra kényszeríteni.

Az elkövető figyelmen kívül hagyva a közlekedési szabályokat és a rendőrök jelzéseit nagy sebességgel – néhol 115 km/h-val – közlekedett Sopron belterületén, eközben több autót intenzív fékezésre kényszerített, majd a mellette haladó rendőrautó irányába kormányozva járművét annak nekiütközött.

Amikor egy közlekedési szituációban a gépkocsi megállt, és a rendőrök körbekerítették, két rendőr gyalogosan megközelítette az elkövető autóját, aki ekkor nekitolatott a rendőrautónak, majd nagy sebességgel megindult előre úgy, hogy közben a járműve elé álló rendőrt elütötte, aki a motorháztetőre, majd az útburkolatra esett.

Hirdetés

A nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszakkal, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, közúti veszélyeztetéssel, továbbá nagyobb kárt okozó rongálással és közokirat hamisítással vádolja a férfit.

A szándékosan előidézett ütközések következtében a szolgálati gépkocsikban közel 2 millió forint kár keletkezett, míg az elütött rendőr 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Vádiratában az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a jelenleg is letartóztatásban lévő terheltet ítélje halmazati büntetésül végrehajtandó börtönbüntetésre, határozott ideig tartó járművezetéstől eltiltásra és Magyarország területéről történő kiutasításra.

A fotók a bizonyítási kísérleten készültek.

Forrás: ugyeszseg.hu


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x