VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Megvalósíthatósági tanulmány készült egy Formula-E-futam budapesti megrendezéséről


SOS Mobilgumis
SOS Autóklíma töltés
hirdetés

Igaz a korábbi sajtóhír, mely szerint megvalósíthatósági tanulmány készült egy Formula-E-futam magyarországi megrendezéséről – mondta el a Formula.hu-nak Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke. A főváros egy jó alappal is rendelkezik, az évről évre megrendezett Nagy Futammal. – írja a formula.hu

Fotó: Formula.hu

Még tavasszal számoltunk be a nemzetközi sajtóhírről, hogy a Formula-E-s versenyrendezésért küzdő országok – mint Szaúd-Arábia, amely azóta már megtartotta a 2018-19-es szezonnyitót, Portugália és Dánia – mellett Magyarországra is ellátogathat az elektromos széria: a budapesti futamrendezés lehetőségéről megvalósíthatósági tanulmány készült. Az MNASZ elnöke, Oláh Gyárfás a Formula.hu-nak adott hosszú interjújában megerősítette, a tanulmány valóban létezik, és a kormánynál, valamint Nemzetközi Automobil Szövetségnél van.

Fotó: Formula.hu

„Mindenki láthatja, hogy milyen szinten fejlődik a Formula-E sorozat, és az FIA-nak mennyire fontos” – mondta el az interjúban a magyar autósport-szövetség elnöke. „Évekkel ezelőtt, talán már 2016-ban megfordult a fejünkben, hogy tegyünk lépéseket az irányban, hogy jelentkezzünk, mint Magyarország, hogy itt vagyunk és készen állunk adott esetben megrendezni egy Formula-E versenyt.

Valóban készült egy tanulmány, amely a kormány kezeiben van, ezt a tanulmányt pedig eljuttattuk az FIA-hoz.”

Nem csupán megerősítette a sajtóhírt, hanem egy újdonságot is elárult, mely szerint a 2012 óta minden évben, május 1-jén megrendezett Nagy Futam nőheti ki magát a Budapest ePrix-vé:

„Ennek fő gondolata, hogy van egy gyönyörű szép fővárosunk, évről évre megrendezünk egy sikeres, Nagy Futam nevű rendezvényt, ami a belvárosban zajlik, és imádják a budapestiek, imádják a versenyzők, mert nagyon közel kerülhetnek a nézőkhöz.

És talán el fog jönni annak az ideje, hogy a Nagy Futam felnőjön egy Formula-E futamra.”

Fotó: Formula.hu

„Azt ugyanakkor látjuk, hogy nagyon erős a jelentkezői létszám az FIA-n belül, nagyon sokan szeretnének Formula-E versenyt rendezni”

– tette hozzá, hogy komoly versengés folyik a futamrendezésért, számos ország vendégül akarja látni az innovatív szériát, ezért korai lenne elkönyvelni, hogy az elektromos bajnokság a közeljövőben Budapestre érkezik. „A jövő nagy kérdése, hogy ugyanezt az FIA hogyan látja adott esetben.

A biztos, hogy pozitívan értékelnek minket, pozitívan értékelik a budapesti Nagy Futamot, mert erről is kaptak komoly dokumentációt és anyagot, úgyhogy meglátjuk, hogy a jövőben a Formula-E-ben tudunk-e naptárba kerülni. Határozott cél természetesen ez is.”

Az Oláh Gyárfással készült interjú teljes hosszában itt olvasható.

MEGOSZTOM:

CÉGEK FIGYELEM!
Elindítottuk a heti,
cikk-közi banner lehetőséget!
...Kérj ajánlatot itt...

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek