Hirdetés
Hírek
Megtörtént a vádemelés a 2 éve Újpesten történt rendőrautó-baleset ügyében, melyben egy rendőr életét vesztette
Megtörtént a vádemelés a 2 éve Újpesten történt rendőrautó-baleset ügyében, melyben egy rendőr életét vesztette
Hirdetés

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsánál – olvasható az ügyészség közleményében.

A vádirat lényege szerint a vádlott 2018. február 15-én 23.30 óra körül Budapest 4. kerületében megkülönböztető fény- és hangjelzést egyidejűleg használó rendőrautóval közlekedett. A vádlott egy kereszteződéshez érve egyenesen kívánt továbbhaladni és annak ellenére, hogy a lámpa több, mint 10 másodperce „tilosat” jelzett, a 68-72 km/h-s sebességről némileg lassítva behaladt a kereszteződésbe.


KAPCSOLÓDÓ:

 

Megrázó fotók az újpesti balesetről – Bp-i Autósok Közössége

Eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze két rendőrautó éjfél előtt a Fóti út és a Leiningen Károly utca sarkán a 4. kerületben- adta hírűl az MTI. A balesetben egy rendőr a helyszínen életét vesztette, további három pedig megsérült. MEGOSZTOM: A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.


A kereszteződésben a vádlottnak jobbról a forgalomirányító fényjelző készülék „szabad” jelzésén áthaladva 93-98-km/h-s sebességgel érkezett egy másik rendőrautó, amely megkülönböztető fényjelzést használva egyenesen haladt és eközben nekiütközött a vádlott által vezetett gépjármű jobb oldalának.

A balesetben érintett mindkét szolgálati gépkocsi a BRFK Tevékenység-irányítási Központ utasítása alapján ugyanarra a helyszínre tartott, mert az ott intézkedő rendőrök segítséget kértek.

A baleset következtében a vádlott által vezetett rendőrautóban utazó rendőr őrmester életét vesztette, a vétlen autót vezető rendőr könnyebben sérült, míg utasa és a vádlott nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek el.

Hirdetés

A vádirat szerint a baleset azért következett be, mert a vádlott anélkül haladt be a tilos jelzés ellenére a kereszteződésbe, hogy meggyőződött volna arról, hogy más közlekedő járművet nem veszélyeztet-e, illetve a másik, elsőbbségi helyzetben lévő gépjármű vezetője az akadálytalan továbbhaladását lehetővé teszi-e.

A vádlott terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

A nyomozó ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság előkészítő ülésen ítélje az elkövetőt – beismerésére tekintettel – 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett fogházfokozatú szabadságvesztésre és 3 év közúti, „B” kategóriájú járművezetéstől eltiltásra.

Forrás: ugyeszseg.hu


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája