Hirdetés

Gondolkodtató
Megtalálták az ellenszert az ittas vezetők ellen
Megtalálták az ellenszert az ittas vezetők ellen
Hirdetés

Drákói változtatásokat javasol a román kormány a helyi KRESZ-ben. Az egyik változtatás tanulságos lehet más országoknak is, ugyanis sarokba szorítaná az ittas vezetőket. – írja a napi.hu

A KRESZ-t módosító tervezeteket fogadott el e heti ülésén a román kormány – tudósított a Maszol. Az egyik javaslat szerint bűncselekménynek számítana a rendszámtábla nélküli vagy hamis rendszám táblával ellátott traktor vezetése a közutakon. A traktor jogosítvány nélkül történő vezetését egytől öt évig terjedő börtönbüntetéssel sújtanák.

Korábban nagy visszhangot váltott ki a legfelsőbb bíróság ítélete, miszerint nem bűncselekmény a traktorok jogosítvány nélküli vezetése, mivel nem volt egyértelmű, hogy a traktor a gépjárműnek minősül-e.

További újítás lenne, hogy egytől öt évig terjedő börtönbüntetéssel vagy bírsággal sújtanák azt a sofőrt, aki testi sértést vagy halált eredményező közúti baleset okozása után, de még a biológiai mintavétel előtt alkoholt vagy kábítószert fogyasztana. Ezzel akarják elejét venni annak, hogy a vétkes gépjárművezető azzal védekezzen: csak a baleset után ivott szeszes italt.

Forrás: http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/megtalaltak_az_elenszert_az_ittas_vezetok_ellen.651402.html

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x