Hirdetés
 
Megrázó videóval hívja fel a rendőrség a figyelmet a biztonsági öv használatának fontosságára
Megrázó videóval hívja fel a rendőrség a figyelmet a biztonsági öv használatának fontosságára
Hirdetés

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság prevenciós kisfilmmel hívja fel a figyelmet a biztonsági öv használatának fontosságára. Elképesztő, hogy még mindig vannak, akik nem kötik be magukat. Egy apró mozdulat, ami életet menthet, ám ezeel sokan még mindg nem törődnek. A videóban egy durva baleset szerencsés túlélője hívja fel a figyelmet az öv használatának fontosságára.

Ő nem kötötte be magát azon a bizonyos szerencsétlen napon és ennek köszönhetően komoly sérüléseket szenvedett. A sors ekkor kegyes volt hozzá.

Ő hazatérhetett családjához, őt láthatja újra a párja, a gyermeke és a szerettei. Sokakkal azonban ne milyen kegyes a sors. A veszély bárhol leselkedhet ránk az utakon, ezt nem szabad elfelejteni. Elég egy apró figyelmetlenség és megvan a baj. Olyankor pedig kiemelt fontosságú a biztonsági öv használata.

Jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek csökkentésében mutatkozik meg.

Hatásmechanizmusa alapján egyrészt megvédi a vezetőt és az utasokat a „kirepüléstől”, másrészt csökkenti a jármű és tartozékai okozta sérüléseket.

Hirdetés

 

Forrás: Baleset-megelőzés

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája