Hirdetés

Gondolkodtató
Megoldották okosban a vontatást a kamionosok
Megoldották okosban a vontatást a kamionosok
Hirdetés

Nemrég az M7-es autópálya fővároshoz közeli szakaszán, a 26-os kilométerszelvény térségében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. diszpécsere észrevette az egyik forgalomfigyelő kamerájukon, hogy gyanúsan közlekedik egymás mögött két kamion. – írja a Magyar Közút

Rájuk közelített és ekkor látta meg, hogy az egyik kamion egy egyszerű spaniferrel vontatja a másik teherautót. Végül a kamionok a közeli pihenőhelyre kihajtottak.

A közútkezelő ugyanakkor fontosnak tartja megjegyezni, hogy a KRESZ előírásai szerint 3,5 tonna feletti össztömegű járművet csak – a húzó- és a nyomóerők felvételére egyaránt alkalmas – merev vontatórúddal szabad vontatni.

A balesetveszélyes szituációk elkerülése érdekében azt kérik a hasonló helyzetbe kerülő sofőröktől, hogy kérjenek inkább profi segítséget, hívjanak kamionmentőt, akkor is, ha csak kisebb távon szükséges a vontatás.

Hirdetés

@magyarkozut Ilyen horrorvontatást még tuti nem láttál! Rúd helyett egy egyszerű spaniferrel oldották meg a kollégák nemrég a vontatást az M7-esen. Hasonló esetekben inkább hívjunk profi segítséget, kamionmentőt. #magyarkozut #nekedbe #nekedbee #nekedbeszeretnemlatni #pusztuljonfyba #pusztuljonaforyouba #foryou #fy #4u #4you #fyp #4yp #dontdoit #necsinald #kresz ♬ eredeti hang – magyarkozut


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés