Velünk tartasz?Megkapta az építési engedélyt az M1-es háromsávosra történő bővítése

Megkapta az építési engedélyt az M1-es háromsávosra történő bővítése

2019-08-23 Facebook

Időpontfoglalás gumicserére: +36 30 508 4617
hirdetés

Megkapta az építési engedélyt az M1-sztráda kétszer háromsávosra történő bővítése a Biatorbágytól Tatabányáig tartó szakaszon. A teljes korszerűsítés keretében Győrig lesz majd három-három sáv – írja a napi.hu

Az illetékes kormányhivatal ugyanis kiadta a sztrádaszakaszra az építési engedélyt. A beruházás keretében kétszer háromsávosra bővül az egyik legforgalmasabb autópálya.

A fejlesztés érinti többek között az M1-es biatorbágyi, pátyi, bicskei, óbaroki, vértesszőlősi és tatabányai szakaszát.

Így lényegében Biatorbágytól Tatabányáig lesz mindkét oldalon három sáv.

Szükség van rá

Az M1-es bővítése, korszerűsítése igencsak időszerű, mivel nincs jó állapotban a pálya. Erre a kivitelezésre kiírt közbeszerzési pályázat műszaki leírása is utal:

hirdetés

a pályán rengeteg a burkolathiba: kátyúsodó, süllyedt, repedezett, nyomvályús, keresztrepedéses úton kell haladni.

A felújítás érinti a haladó-, az előző-, a leálló-, a gyorsító-, és a kapaszkodósávot, valamint a ferde gerinc átépítését és a hidak felújítását is. A burkolati jeleket a jelenlegivel azonos méretben, tartós kivitellel kell helyreállítani.

Még a sztrádák állapotáért felelős Magyar Közút korábban elismerte, hogy a Budapesthez közeli szakaszai negyven éve, azóta elavult technológiával készültek el. Az M1-es forgalma pedig jelentősen megnőtt, bő két évtized alatt ugyanis a sztrádát naponta használó járművek száma megnégyszereződött, egyes térségekben a napi 80 ezret is eléri.

A gyorsforgalmi út több helyen is az elméleti kapacitáshatár feletti forgalmat vezet le, ráadásul az itt megforduló járművek fele teherautó A burkolat és a pályaszerkezet állapotának romlását az időjárási viszonyok (szélsőséges hőmérsékleti ingadozások, sok csapadék, fagyok) felgyorsították.

Az M1-es bővítése nemcsak a most engedélyhez jutó szakaszt érinti, a tervek szerint Győrig végig lesz majd kétszer három sáv. A munkálatok várhatóan 2021-ben kezdődnek majd.

Forrás: napi.hu

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

ÉrdekelhetNézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: