VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Meghalt Párizsban egy elektromos rollerrel közlekedő 25 éves férfi


SOS Mobilgumis
hirdetés

Meghalt Párizsban egy elektromos rollerrel közlekedő 25 éves férfi, amikor elütötte egy teherautó. A párizsi prefektúra szerint ez volt az első halálos baleset, amelyet elektromos roller okozott a francia főváros területén. – írja az origo.hu

hirdetés
(kérj ajánlatot itt)

Írják továbbá:

A hétfői tragédiát a rendőrség szerint az okozta, hogy a rollerező nem adta meg az elsőbbséget a teherautónak.A férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba, ahol később meghalt.

Áprilisban egy 80 éves gyalogost sodort el elektromos rollerrel egy férfi a párizsi körgyűrűn kívül, Levallois-Perret nyugati elővárosában. Az idős nő a helyszínen meghalt.

A bérelhető elektromos meghajtású rollerek egy évvel ezelőtt jelentek meg a párizsi utcákon, számukat csaknem 20 ezerre becsülik,és folyamatosan gondot okoznak a párizsi önkormányzatnak azzal, hogy szabályozás hiányában az emberek bárhol letehetik őket használat után.

Lerobbant rollerek hevernek a város legszebb parkjaiban, de még a Szajnába is bedobálják őket a hidakról. A gyalogosok sincsenek biztonságban a járdát is elfoglaló divatos kétkerekűektől.

A francia fővárosban 12 független elektromosroller-szolgáltató cég működik, több mint az egész Egyesült Államokban.

Anne Hidalgo, Párizs polgármestere a múlt héten jelentette be, hogy a turisták által is szívesen használt elektromos rollerek használatának szabályozásával igyekszik felülkerekedni a káoszon. A rollerek sebességét óránként 20 kilométerre korlátozták a város legtöbb részén, azokon a területeken pedig, ahol nagy a gyalogosforgalom, legfeljebb 8 kilométeres sebességgel haladhatnak. Leparkolni ezentúl csak a kijelölt helyeken szabad a rollereket.

Az érvényben lévő szabályok szerint a járdán rollerezést 135 eurós (38 ezer forintos) bírsággal sújtják, a járdán parkolásért pedig 35 eurós (10 ezer forintos) büntetés jár. A szolgáltatókat ugyancsak megbírságolják a városszerte elhagyott rollerekért, amelyeket a közterületfelügyelőknek kell begyűjteniük.

A hétfői baleset bebizonyította, hogy a legalapvetőbb szabályok betartására is figyelmeztetni kell a felhasználókat. A rendőrségnek fel kell lépnie és büntetnie kell a piroson átrollerezőket – mondta Emmanuel Grégoire, Párizs alpolgármestere.

hirdetés
(kérj ajánlatot itt)

Párizshoz hasonlóan a többi francia város is türelmetlenül várja az elektromos meghajtású rollerek és kerékpárok használatának szabályairól szóló törvényt, amelynek tervezetét jelenleg vitatja a nemzetgyűlés.

Forrás: origo.hu
Borítókép: AFP/KENZO TRIBOUILLARD

Ettől, a rolleres esettől függetlenül, a városi kerékpáros közlekedést is veszélyesnek találjuk a nagy forgalmú utakon:

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

ÉrdekelhetTetszik oldalunk?


Amennyiben egyetértesz céljainkkal és segítenél minket, itt támogathatsz bármilyen összeggel:

https://www.paypal.me/bpiautosok

Cégeknek

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek