Hirdetés

Hírek
Megbüntettek egy autóst, mert a buszsávba húzódott, hogy elengedjen egy mentőt
Megbüntettek egy autóst, mert a buszsávba húzódott, hogy elengedjen egy mentőt
Hirdetés

130 fontra (több mint 60 ezer forint) büntettek egy londoni autóst, mert a buszsávba húzódott le, hogy elengedjen egy megkülönböztető jelzést használó mentőt. A férfi ösztönösen húzódott félre autójával, amikor látta, hogy közeledik a kéklámpás, majd napokkal később megérkezett a bírság. A hatóság útfigyelő kamerákkal bizonyította, hogy az illető behajtott egy buszsávba, sőt, meg is állt ott egy pillanatra.

A sofőr természetesen fellebbezett, ám a hatóság elutasította a kérelmet arra hivatkozva, hogy a mentők joggal használhatják a buszsávot, így a férfi azzal, hogy kihúzódott nagyobb valószínűséggel akadályozhatta volna őket, mintsem segített.

A dühös autós a nyilvánosság és a média erejével akart igazságot teremteni, ezért tette közzé az esetet és megkereste a helyi sajtót is. A sztori nem meglepő módon azonnal nagy port kavart. A sajtó megkereste a hatóságokat, arról érdeklődve, hogy vajon alaposan megnézték-e a bizonyítékul szolgáló felvételeket, azokon ugyanis egyértelműen látszik, hogy a buszsávot elfoglalta egy megállóhelyen várakozó busz, ezért a mentőautó nem is tudott volna kihajtani oda.

A hatóság végül visszavonta a kiszabott bírságot és nyilvánosan elnézést kért a történtekért.

Az autós szeretné elérni, hogy változtassanak a szabályokon, ugyanis sok járművezető azért nem meri elengedni a megkülönböztető jelzést használó autót, mert fél egy ehhez hasonló helyzet kialakulásától.

Nemrégiben itthon is történt egy hasonló eset. Akkor egy nagymama kapott busás bírságot, mert a leállósávban megállt, mikor fuldoklott a hátsó ülésen utazó unokája. A bírság végül abban az esetben is elengedésre került.

Hirdetés


KAPCSOLÓDÓ:

Mégsem kell bírságot fizetnie a nagymamának


Forrás: ladbible.com

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x