Hirdetés

Hírek
Március 3-án megváltozik a forgalom Budapest egyik legforgalmasabb útján
Március 3-án megváltozik a forgalom Budapest egyik legforgalmasabb útján
Hirdetés

Megváltozik a forgalom Budapest egyik legzsúfoltabb kereszteződésénél, az Üllői út és a Könyves Kálmán körút találkozásánál. Az intézkedés 15 ezer autós érint közvetlenül, de nem csak ők készülhetnek dugóra -értesült róla a Világgazdaság.

Pénteken megkezdődik a népligeti felüljáró felújítása.  A felüljárón 20 órától forgalomterelés lesz érvényben, amely júliusig biztosan marad.

A vg.hu értesülései szerint ezt követően, a hídon a centrum irányában csak egy forgalmi sávon közlekedhetnek majd az autósok, kifelé viszont továbbra is két sáv áll rendelkezésre (ez tehát nem változik).

A városközpont felé vezető oldalon a külső sávot körülbelül 200 méter hosszban zárják le a Pénzverde előtti résznél. A BpiAutósok legfrissebb híreit itt találod.

Előzetesen nem állapítható meg, hogy emiatt hogyan rendeződik majd át a közlekedés, mindenesetre az valószínűsíthető, hogy az Üllői úton észak felé tartó forgalom egy része a felüljáró helyett a Könyves Kálmán körúton folytatja útját. Az Üllői úton a reggeli és a délutáni csúcsban lehet számítani nagyobb sorképződésre, a forgalom lassulására.

Hirdetés

A Világgazdaság szerint az állapotfelmérés a lezárás után kezdődik majd meg, amelyben azt elemzik, hogy az érvényben lévő súlykorlátozások mellett biztonságosan lehet-e közlekedni a felüljárón.

A vizsgálat befejeztével derül ki hogy el kell-e bontani a népligeti felüljárót vagy elegendő a felújítás.

Az állapotfelmérést az A-Híd Zrt. végzi 185 millió forintért. Ez a cég nyerte el korábban a Lánchíd felújítását is. A vállalat a munka elvégzésével a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szakembereit bízta meg, megbízásos szerződéssel.

Borítókép: Google Maps (street view)

Így a YouTube-on is megjelensz👇

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x