Hirdetés

Hírek
Május 20-tól már csak érvényes külföldi műszakival rendelkező autót lehet honosítani
Május 20-tól már csak érvényes külföldi műszakival rendelkező autót lehet honosítani
Hirdetés

Május 20-án lépnek életbe a műszaki vizsgával kapcsolatos szabályváltozások, amelyek a használtautó-behozatalra is hatással lesznek.

Hamarosan érvénybe lépnek a műszaki vizsga szabályozásának változásai, amelynek értelmében például kategorizálni fogják az autókat a hibák szerint. A hibátlan és a kisebb hibával rendelkező autók mennek át a vizsgán, komoly hiba megléte esetén 2 hónapot kap az ügyfél a javításra és az újbóli megjelenésre, veszélyes hiba esetén a helyszínen érvénytelenítik majd a forgalmi engedélyt a vizsgabiztosok.

Utóbbiaknak az összeférhetetlenségre is figyelni kell, nem vehet részt olyan jármű vizsgálatában, amely saját vagy hozzátartozója tulajdona, esetleg részt vett a javításában. Aki biztosra akar menni, az műszaki vizsgáztatás előtt térítés ellenében ellenőriztetheti járművét a műszaki vizsgát végző állomásokon – írja az automotor.hu

A legjelentősebb változást az jelenti, hogy május 20-tól kezdve a jármű-honosítási eljárásban résztvevő autóhoz csatolni kell a származási ország közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi ellenőrzési rendszernek való megfelelőséget, azaz érvényes külföldi vizsgával kell rendelkeznie az autóknak.

Ezzel megszűnik az a lehetőség, hogy a külföldön olcsón megvásárolt, hibás vagy sérült autót itthon javítják meg olcsóbb rezsi-óradíjjal, majd levizsgáztatják és forgalomba helyezik azt (hacsak nem viszik ki az újra a származási országba levizsgáztatni…).

Forrás: http://www.automotor.hu/hasznalt-auto/majus-20-tol-mar-csak-ervenyes-kulfoldi-muszakival-rendelkezo-autot-lehet-honositani/

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x