Május 20-tól már csak érvényes külföldi műszakival rendelkező autót lehet honosítani

 BALESETI KÁRTÉRÍTÉS? 
Online ügyintézés
Szakértő csapat
 KATT IDE 

hirdetés

Május 20-án lépnek életbe a műszaki vizsgával kapcsolatos szabályváltozások, amelyek a használtautó-behozatalra is hatással lesznek.

Hamarosan érvénybe lépnek a műszaki vizsga szabályozásának változásai, amelynek értelmében például kategorizálni fogják az autókat a hibák szerint. A hibátlan és a kisebb hibával rendelkező autók mennek át a vizsgán, komoly hiba megléte esetén 2 hónapot kap az ügyfél a javításra és az újbóli megjelenésre, veszélyes hiba esetén a helyszínen érvénytelenítik majd a forgalmi engedélyt a vizsgabiztosok.

Utóbbiaknak az összeférhetetlenségre is figyelni kell, nem vehet részt olyan jármű vizsgálatában, amely saját vagy hozzátartozója tulajdona, esetleg részt vett a javításában. Aki biztosra akar menni, az műszaki vizsgáztatás előtt térítés ellenében ellenőriztetheti járművét a műszaki vizsgát végző állomásokon – írja az automotor.hu

A legjelentősebb változást az jelenti, hogy május 20-tól kezdve a jármű-honosítási eljárásban résztvevő autóhoz csatolni kell a származási ország közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi ellenőrzési rendszernek való megfelelőséget, azaz érvényes külföldi vizsgával kell rendelkeznie az autóknak.

Ezzel megszűnik az a lehetőség, hogy a külföldön olcsón megvásárolt, hibás vagy sérült autót itthon javítják meg olcsóbb rezsi-óradíjjal, majd levizsgáztatják és forgalomba helyezik azt (hacsak nem viszik ki az újra a származási országba levizsgáztatni…).

Forrás: http://www.automotor.hu/hasznalt-auto/majus-20-tol-mar-csak-ervenyes-kulfoldi-muszakival-rendelkezo-autot-lehet-honositani/

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Ajánlott

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?