Hirdetés

Gondolkodtató
Leintették, majdnem elütötte a rendőrt. Utánamentek, majd még verekedni próbált
Leintették, majdnem elütötte a rendőrt. Utánamentek, majd még verekedni próbált
Hirdetés

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként a férfit. – tette közzé az ugyeszseg.hu

2021. július 7-én 15 óra körül Miskolcon egy férfi közlekedése során autójával jogosulatlanul vette igénybe az autóbuszok számára fenntartott forgalmi sávot és onnan hajtott tovább egy kereszteződésben.

A cselekményt észleltek a közlekedésrendészeti akcióban részt vevő rendőrök, akik meg akarták állítani a férfit, hogy az elkövetett szabálysértés miatt felelősségre vonják.

A megalapozott gyanú szerint, a rendőr őrmester a mintegy 30 méterre lévő, 30-40 km/h sebességgel közlekedő személygépkocsi elé lépett és annak vezetőjét többször megállásra intette, ennek azonban a férfi nem tett eleget, és sebességcsökkentés nélkül haladt a rendőr irányába.

Amikor gépkocsi hozzávetőleg 7,5 méterre megközelítette a rendőrt, a hivatalos személy, testi épségét féltve, ellépett a jármű elől, a férfi pedig elmenekült a helyszínről.

A rendőrök megkülönböztető fény- és hangjelzés használatával üldözőbe vették a férfit, aki – kivonva magát az intézkedés alól – ennek ellenére sem állt meg.

Hirdetés

A férfi a lakása előtti útszakaszon parkolt le, ahol a rendőrök intézkedni kezdtek vele szemben, és többször felszólították, hogy álljon meg és igazolja magát. Az elkövető a felszólításoknak továbbra sem tett eleget és az egyik rendőrt mellkason lökte.

A rendőrök végül testi kényszerrel fékezték meg a 44 éves férfit, majd megbilincselték.
A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, és indítványozza letartóztatásának elrendelését.

A borítókép a szemlén készült – ugyeszseg.hu


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés