Egy kicsit aktívak vagytok :)))

Kutyájára figyelt, villanyoszlopnak ment


SOS Mobilgumis
hirdetés

A gépkocsi utasterében egy nem kellően rögzített kutya is utazott, aki elvonta a sofőr figyelmét a vezetéstől. – írja a nyugat.hu

Közúti közlekedési baleset történt 2019. május 15-én 11 óra 32 perckor, Győrszentivánon. Haladása során egy gépjármű vezetője az autó kormányát jobbra húzta, ezért az úttestről letért és egy villanyoszlopnak ütközött.

hirdetés
(kérj ajánlatot itt)

A jelenlegi adatok alapján a gépkocsi utasterében egy nem kellően rögzített kutya is utazott, aki elvonta a sofőr figyelmét a vezetéstől és a hirtelen irányváltás az állat elszabadulásnak következménye volt.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívta a vezetők figyelmét, hogy a kisállat-szállításra is vonatkoznak a KRESZ szabályai, amelyek nem csak az állat testi épségének megóvását szolgálják, hanem a fent leírtakhoz hasonló balesetek megelőzését is.

A KRESZ a következőt határozza meg rakomány – az állat is ennek számít – szállításáról: „A rakományt a járművön – annak belsejében, illetőleg rakfelületén – úgy kell elhelyezni, hogy a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse. Gondoskodni kell különösen arról, hogy a rakomány… úgy legyen rögzítve, hogy el ne csússzék, le ne essék,…”

Fontos, hogy a szállított állat menet közben ne zavarja a vezetőt, illetve rögzítve legyen egy esetleges komolyabb elmozdulás esetében.Az ölben, a kalaptartón vagy akár az ülésen nem megfelelően utaztatott kisállatok veszélyeztethetik a közlekedés biztonságát.

hirdetés
(kérj ajánlatot itt)

Magunk és kis kedvencünk védelme érdekében használjunk szállítóboxot, utazó kennelt, illetve olyan eszközt, amely az állatot megfelelően rögzíti.

Forrás: nyugat.hu

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

ÉrdekelhetTetszik oldalunk?


Amennyiben egyetértesz céljainkkal és segítenél minket, itt támogathatsz bármilyen összeggel:

https://www.paypal.me/bpiautosok

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek